1 на 1000 заразени с коронавирус в Англия

      Публикувано на Friday, 5 June , 2020      2232 Прегледа     
1 на 1000 заразени с коронавирус в Англия

  • Лондон

Около 53 000 души в Англия са се заразили с коронавирус през последните две седмици на май, но по-малко от 1/3 от тях са имали симптоми, сочи проучване на Националната статистическа служба, цитирана от АФП.
При изследването на почти 20 000 души в частни домове е установено, че 21 са се заразили.

Пояснява се, че между 17 май и 30 май 2020 г. средно 0,1% от населението е имало Covid-19, което се равнява на 53 000 души в Англия. Само 29% от тези, които са с положителна проба за коронавирус, са имали симптоми, показват данните.

Англия е с население под 56 милиона души.

Великобритания е регистрирала 40 261 починали от коронавирус, най-засегнатата държава в Европа и втора след САЩ.

Проучването на Националната статистическа служба показва още, че само четирима на десетима се чувстват в безопасност, когато излизат от домовете си, докато почти двама на всеки трима родители в Англия казват, че не са много сигурни дали да изпращат децата си на училище.

Изследването също разкрива, че има намаляване на положителните проби за коронавирус през последните седмици, но по-високи нива на заразяване сред здравния персонал и тези, които не могат да работят от вкъщи.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/06/05 последна редакция в 10:23 PM
Източник : Нюз | Снимка : Google
2233 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки