10 думи, които да избягвате при кандидатстване за работа

      Публикувано на Friday, 15 September , 2017      28 Прегледа      Коментари Добави коментар
10 думи, които да избягвате при кандидатстване за работа


Всеки път, когато подавате документите си при кандидатстване за работна позиция се стремите да направите най-добро впечатление и да изпъкнете на фона на останалите кандидати.

В стремежа си, понякога кандидатите не са на 100% себе си и използват заучени фрази и сложни думи, от които, меко казано, е писнало на работодателите.

Професионалната социална мрежа LinkedIn обобщи кои са 10-те най-често използвани думи, имащи за цел да впечатлят, но вместо това вероятно ще изнервят мечтания бъдещ работодател.

Ако описвате себе си като мотивиран, креативен и отговорен и се чудите защо никой работодател не наема подобен идеален кандидат, спрете да се чудите. Пазарът на труда е пълен с подобни кандидати и вие сте просто един от многото. Началото на новата година е моментът, в който да премахнете въпросните 10 думи от резюмето, мотивационното писмо и CV-то. Ето ги и тях, представяме ги с английски и български еквивалент, тъй като работният език при набиране на персонал за доста компании в България е английски.

  1. Motivated / Мотивиран
  2. Passionate / Вършещ нещата със страст
  3. Creative / Креативен
  4. Driven / Инициативен
  5. Extensive Experience / Богат опит
  6. Responsible / Отговорен
  7. Strategic / Стратегически
  8. Track Record / Последователен
  9. Organizational / Организационен
  10. Expert / Експерт

В случай, че някоя от тези думи присъства в портфолиото ви, по-добре побързайте и я махнете. И задължително помислете следващия път преди да кажете, че сте най-мотивираният кандидат за позицията.   

Етикети:
Категория BG Лондон | 2017/09/15 последна редакция в 6:00 AM
Източник : | Снимка :
29 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки