10 думи, които да избягвате при кандидатстване за работа

      Публикувано на Friday, 15 September , 2017      1010 Прегледа     
10 думи, които да избягвате при кандидатстване за работа


Всеки път, когато подавате документите си при кандидатстване за работна позиция се стремите да направите най-добро впечатление и да изпъкнете на фона на останалите кандидати.

В стремежа си, понякога кандидатите не са на 100% себе си и използват заучени фрази и сложни думи, от които, меко казано, е писнало на работодателите.
Професионалната социална мрежа LinkedIn обобщи кои са 10-те най-често използвани думи, имащи за цел да впечатлят, но вместо това вероятно ще изнервят мечтания бъдещ работодател.

Ако описвате себе си като мотивиран, креативен и отговорен и се чудите защо никой работодател не наема подобен идеален кандидат, спрете да се чудите. Пазарът на труда е пълен с подобни кандидати и вие сте просто един от многото. Началото на новата година е моментът, в който да премахнете въпросните 10 думи от резюмето, мотивационното писмо и CV-то. Ето ги и тях, представяме ги с английски и български еквивалент, тъй като работният език при набиране на персонал за доста компании в България е английски.

  1. Motivated / Мотивиран
  2. Passionate / Вършещ нещата със страст
  3. Creative / Креативен
  4. Driven / Инициативен
  5. Extensive Experience / Богат опит
  6. Responsible / Отговорен
  7. Strategic / Стратегически
  8. Track Record / Последователен
  9. Organizational / Организационен
  10. Expert / Експерт

В случай, че някоя от тези думи присъства в портфолиото ви, по-добре побързайте и я махнете. И задължително помислете следващия път преди да кажете, че сте най-мотивираният кандидат за позицията.   


Етикети:
Категория BG Лондон | 2017/09/15 последна редакция в 6:00 AM
Източник : | Снимка :
1011 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки