10 съвета към eмигрантитe в Лондон

      Публикувано на Monday, 11 December , 2017      1375 Прегледа     
10 съвета към eмигрантитe в Лондон

  • BG Лондон

Изказване на инж. Струмен Паунов- Директор  на Аlex Development Ltd. на семинара “Живот и работа в UK”

1. Подберете внимателно мястото на квартирата си(коя зона е, транспортни връзки, магазини, банки, хората, с които ще живеете).
2. Когато наемате квартира изискайте Tenancy Agreement, уточнете в него депозита,месечната сума,какви разходи са включени в заплащаната от Вас сума, ползването на общите помещения, Интернет и БГ телевизия, като задължително се срещнете с Landlord си преди, не след наемане на квартирата.

3. Търсете информация по всички възможни канали радио, телевизия, интернет, вестници, близки, познати.

4. Не прекъсвайте връзките си с българите от Вашето обкръжение, подберете си внимателно с кои от тях ще се срещате; не забравяйте, че в началния период всяка информация за документи, транспорт и работа Ви е жизнено важна и нужна(друг  е въпроса дали ще е вярна и искрена).

5. Внимателно преценете кога,за какъв период от време и за кои зони си купувате карта или билет за транспорт-това в Лондон може да Ви спести много пари!

6. Едновременно с търсенето на работа започнете ваденето на документи. Запомнете: Работа е равно на документи, Документи е равно на работа(в най-общия случай).

7. Правете си седмичен и месечен баланс на приходите(IN) и разходите(ОUT), като първо си осигурете пари за наем,храна и транспорт, за останалите разходи-ако имате приходи! Следете постоянно наличността в банковата си сметка. Мислете как да увеличите приходите си,а не само как да намалите разходите си.

8. Пазете грижливо и събирайте в отделна папка всяко писмо и всеки документ, който сте получили от британските институции. Ваденето на документи в Англия се прави въз основа на други документи по системата step-by-step, затова пазете всички писма и документи!

9. Осигурете си надежден телефон, лаптоп, интернет бродбанд и телевизор. Без тях  няма да сте информирани и все едно, че не сте в Лондон!

10. Последно-ако имате въпроси, на които няма кой да отговори посетете www.alexdevelopment.co.uk , където ще откриете много полезна  информация.

Tелефони за връзка  : 07786 967299


Етикети:
Категория BG Лондон | 2017/12/11 последна редакция в 2:48 PM
Източник : | Снимка :
1376 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки