10 съвета към новодошлите емигранти

      Публикувано на Monday, 12 November , 2018      1353 Прегледа     
10 съвета към новодошлите емигранти

  • BG Лондон

Изказване на инж. Струмен Паунов -Директор  на Аlex Development Ltd. на семинара Живот и работа в UK

1. Подберете внимателно мястото на квартирата си (коя зона е, транспортни връзки, магазини, банки, хората, с които ще живеете).
2. Когато наемате квартира изискайте Tenancy Agreement, уточнете в него депозита, месечната сума, какви разходи са включени в заплащаната от Вас сума, ползването на общите помещения, Интернет и БГ телевизия, като задължително се срещнете с Landlord си преди, не след наемане на квартирата.

3. Търсете информация по всички възможни канали радио, телевизия, интернет, вестници, близки, познати.

4. Не прекъсвайте връзките си с българите от Вашето обкръжение, подберете си внимателно с кои от тях ще се срещате; не забравяйте, че в началния период всяка информация за документи, транспорт и работа Ви е жизнено важна и нужна (друг  е въпроса дали ще е вярна и искрена).

5. Внимателно преценете кога, за какъв период от време и за кои зони си купувате карта или билет за транспорт – това в Лондон може да Ви спести много пари!

6. Едновременно с търсенето на работа започнете ваденето на документи. Запомнете: Работа е равно на документи, документи е равно на работа (в най-общия случай).

7. Правете си седмичен и месечен баланс на приходите (IN) и разходите (ОUT), като първо си осигурете пари за наем, храна и транспорт, за останалите разходи – ако имате приходи! Следете постоянно наличността в банковата си сметка. Мислете как да увеличите приходите си, а не само как да намалите разходите си.

8. Пазете грижливо и събирайте в отделна папка всяко писмо и всеки документ, който сте получили от британските институции. Ваденето на документи в Англия се прави въз основа на другидокументи по системата step-by-step, затова пазете всичко!

9. Осигурете си надежден телефон, лаптоп, интернет и телевизор. Без тях  няма да сте информирани и все едно, че не сте в Лондон!

10. Последно – ако имате въпроси, на които няма кой да отговори посетете www.alexdevelopment.co.uk, където ще откриете много информация за престоя Ви в Лондон или ме търсете на телефоните на компанията .

Tелефони за връзка с Alex Development Ltd. : 07786 967299 /всеки ден 9am – 7pm/Категория BG Лондон | 2018/11/12 последна редакция в 10:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1354 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки