10 съвета как да кандидатствате успешно магистратура по изящни изкуства в Англия

      Публикувано на Friday, 12 July , 2019      1368 Прегледа     
10 съвета как да кандидатствате успешно магистратура по изящни изкуства в Англия

  • Полезно

Най-напред да ви поздравя с това, че рисувате и че не сте се отказали от този често нелек път да бъдете художник.

Разбира се, не е нужно човек да има магистратура, за да е художник, дори не е задължително изобщо да е учил изкуство (веднага се сещам за Франсис Бейкън и Анри Русо-Митничаря като едни от многото примери).
Но магистратура в Англия би могла да ви бъде полезна по много причини.

Разбира се, вие имате своите и нямам за цел да ви убеждавам. Но като човек, минал по този път, бих могла да спомена немалко предимства. Освен по-добрите възможности за работа и научна кариера, знанията, които ще получите са:

Релевантни не само за английския, но и за целия западно-европейски пазар на изкуството
Наученото ще ви помогне да се ориентирате в изискванията на галериите в международен план, т. е. да изградите по-успешна кариера като художник, изкуствовед или галерист
Придобитите знания ще ви помогнат да разберете как функционират английският и европейският пазар на художествени творби, ще сте „вътре” в международните „разговори” в сферата на изящните изкуства и тенденциите в съвременното изкуство.

В общ план тези знания ще ви помогнат независимо дали след завършването възнамерявате да работите в България или в чужбина. (Аз лично и небезпристрастно се надявам това да е България, за да се развива нашето изкуство). Във всеки случай, надявам се моите съвети да са ви от полза да кандидатствате успешно в университета, който сте си избрали.

Малко повече за мен: Аз завърших магистратура по изящни изкуства в Университета на Саутхямптън (University of Southampton) през 2011 г. Творбите ми по време на следването бяха най-вече картини, изпълнени с маслени бои, а темите им бяха свързани с България. След това спечелих стипендия за докторантура и продължих в същия университет, където завърших изследването си тази есен. Отново с тема, свързана с България и българското …….към цялата статия

Източник: БГ Вестник


Етикети:
Категория Полезно | 2019/07/12 последна редакция в 4:46 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1369 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки