12 неща, които ми се искаше да знам на 20

      Публикувано на Friday, 5 July , 2019      1384 Прегледа     
12 неща, които ми се искаше да знам на 20

  • Любопитно

Трудно е да свикнеш бързо с живота на отговорен възрастен, когато си на 18 години и определено има неща, които трябва да се знаят от ранна възраст.

Ето 12 неща, които всеки би искал да знае преди сериозният живот да започне!
1. Кариерният ти път може да се промени и това е добре

Много е възможно посоката, която поемеш да се промени в даден момент. Ще бъдеш нает на пълно работно време с години и после животът може да се промени за секунди! Така че, ако искаш да промениш кариерата си, го направи. Не оставяй страхът от промяната да те спира от това да откриеш нещо, което те прави щастлив.

2. Наслаждавай се на бавните части от живота си
В един момент животът ще забави бързането си и ще има седмици или месеци, през които няма да се случва нищо вълнуващо. Когато това се случи, наслади му се! Наслади се на възможността да се вземеш вана и да гледаш телевизия на спокойствие, защото никога не знаеш кога животът ще се забърза отново.

3. Негативните чувства са временни и неизбежни
Точно както бавните части от живота, негативните чувства са временни и неизбежни. Никой не очаква да изпита болка и тъга, особено на 20 години. Животът все още е нещо ново и вълнуващо и тези неща предизвикват шок по своему.

4. Уволнението може да бъде най-доброто нещо, което ти се е случвало
Да те уволнят от работа звучи като най-ужасното нещо, което може да ти се случи, но всъщност може да бъде най-доброто. В такъв момент се чувстваш уплашен, но да загубиш работата си е шанс да докажеш, че си способен и силен.

5. Игнорираш очакванията на обществото
Най-доброто нещо, което можеш да направиш за себе си е да игнорираш очакванията на обществото за това какво трябва да си постигнал на 20. Някои хора постигат много на тази възраст и прекарват остатъка от живота си в почивка, докато други не постигат много докато са млади, но пък намират успеха на 40. Ето затова не трябва да се притеснявате за това къде сте в живота си.

6. Действията ти определят отношението на хората към теб
Как се отнасят хората с теб се диктува от начина, по който ти се отнасяш с тях. Ако си негативен и неотзивчив, хората ще се отнасят по същия начин към теб. Отнасяй се с всички с уважение и любов, от най-близките ти приятели до колегите. Не можеш да очакваш някой да се държи добре с теб, ако ти не се отнасяш по същия начин, така че води ги с пример.

7. Да бъдеш добър слушател е страхотно
Най-добрият подарък, който можеш да подариш е слушането! Когато хората минават през трудни периоди, единственото нещо, което искат е приятелско, отзивчиво ухо, което да ги слуша без да ги съди.

8. Винаги дръж пари в брой в себе си
Докато изглежда сякаш светът се върти около всичко електронно, парите в брой все още са важна част от живота. Никога не се знае дали няма да ти потрябват пари за бакшиш или дребни в малко магазинче.

9. Намери нещото, което ти носи радост и инвестирай в него
Всеки има едно нещо, което му носи истинска радост. Разбира се, не бива да харчим всичките си пари за него, но ако имаш малко излишни пари обезателно трябва да се поглезиш! Помни, че трябва активно да инвестираш в нещата, които те правят щастлив и доволен.

10. Поставянето на граници е задължително
Границите са здравословни и нормални, и те спират хората да се възползват от теб! Има много добри хора по света, но има и много хора, които ще те обърнат отвътре навън за собствена облага. С границите ще бъдеш по-щастлив и уверен, а всеки иска това.

11. Вярвай в себе си
Това може да звучи като такова клише, но е клише, защото е абсолютна истина! Много е важно да вярваме в себе си! Може да постигнеш толкова много различни неща, ако вярваш в собствените си способности и сила. Ако осъзнаеш, че сам се спираш, положи усилието да си направиш комплимент.

12. Стилът ти ще се променя с годините
Една година може да харесват определен цвят или стил, но на следващата може да го мразиш. Това е нормално, защото личният стил на повечето хора се променя през годините, но означава още, че трябва да помислиш добре преди да похарчиш огромна сума пари за някоя ултра модерна дреха, която смяташ да носиш един сезон.Категория Любопитно | 2019/07/05 последна редакция в 10:25 AM
Източник : Факти | Снимка : Google
1385 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки