120 лева в кеш към пенсията за април

      Публикувано на Tuesday, 5 January , 2021      287 Прегледа     
120 лева в кеш към пенсията за април


През април пенсионерите с пенсия от 300.01лв. до 369 лв. ще получат 120 лв. кеш добавка към пенсиите си за хранителни продукти. По-рано беше съобщено, че тези пари ще са под формата на ваучери.

Това ще струва около 47 млн. лв. С тези пари – 120 лв., ще имат възможност да си купят каквото им е необходимо, парите се дават целево за хранителни продукти.
Избрахме тези хора, защото те ще имат пенсия под линията на бедност. Това каза социалният министър Деница Сачева в интервю за  “Монитор”. Добавката ще обхване около 392 000 души.

Хората с минимална пенсия не са включени, защото те са най-привилегировани в този случай на увеличение на пенсиите, защото получават 20% увеличение, поясни Сачева.

Пенсионерите с максимални пенсии също са облагодетелствани, останалите пенсионери пък получават 5% увеличение от месец юли, а тези хора с пенсиите от 300.01 до 369 лв. имат нужда от подкрепа и затова за тях сме предвидили еднократно 120 лв., допълни тя.

От НОИ ще дадат списък на Агенцията за социално подпомагане с тези хора, а АСП ще преведе парите на хората, така че те ще разполагат с тях през април.

Съобразихме се с критиките, че ниските пенсии трябва да ги подпомагаме чрез системата за социално подпомагане.


Етикети:
Категория България | 2021/01/05 последна редакция в 11:00 AM
Източник : Кмета | Снимка : Google
288 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки