Начало Свят 13 са пострадалите при снощния взрив в супермаркет в Санкт Петербург

13 са пострадалите при снощния взрив в супермаркет в Санкт Петербург

взрив в супермаркет в Санкт Петербург


Категория Свят | 2017/12/28 at 12:00 PM | 104
Коментари ->> Добави Коментар

Тринадесет души са пострадали по последни данни при снощния взрив в супермаркет на Кондратиевския проспект в Санкт Петербург снощи.Осем от тях остават в болница, съобщи заместник-губернаторът по социалните въпроси  Анна Митянина, цитирана от ТАСС.

Досега се съобщаваше за 10 пострадали.

Петима са се отказали от хоспитализация. От оставащите в болница травмите на петима са средно тежки, а трима са в “удовлетворително състояние”, писа тя в Туитър.

Сред пострадалите няма деца, съобщиха от градската комисия по здравеопазването.

Взривното устройство с мощност около 200 г тротил, съдържащо и поразяващи елементи, е било задействано около 18:30 ч снощи в развлекателния комплекс “Гигант хол” на първия етаж на магазина, около клетките за оставяне на личен багаж, съобщи Националният антитерористичен комитет НАК, цитиран от Франс прес.

НАК координира разследването за взрива, макар че той все още не е формално квалифициран като терористичния акт, а само като  опит за убийство.

БТАЕтикети: #

Категория Свят | 2017/12/28 at 12:00 PM
105 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама