21% от учителите са заявили желание за Covid ваксинация

      Публикувано на Tuesday, 12 January , 2021      824 Прегледа     
21% от учителите са заявили желание за Covid ваксинация

  • България

21% от учителите са заявили желание да се ваксинират до момента, съобщиха от здравното министерство.

Записването ще продължи, докато тече ваксинацията на втората група по плана.




Приоритетно ще бъдат ваксиниран и непедагогическият персонал в образователните институции.

Това стана ясно по време на работна среща, в която участваха министрите на здравеопазването и образованието – Костадин Ангелов и Красимир Вълчев, и членове на Националния оперативен щаб.

Темите на разговора бяха противоепидемичните мерки в училищата и предстоящата ваксинационна кампания на педагогическия и непедагогическия персонал.

Анализът на противоепидемичните мерки продължава и все още е рано да се вземат окончателни решения – се посочва в съобщението.

Предстои масово тестване на работещите в образователната сфера. Темповете на ваксинация у нас съвпадат с тези в Германия, съпоставени на база брой поставени ваксини на глава от населението, се допълва в съобщението.


Етикети:
Категория България, Коронавирус | 2021/01/12 последна редакция в 5:00 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
825 Прегледа
Коментари Добави Коментар



БГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки