21 цитата за бизнеса, успеха и лидерството от Бил Гейтс

      Публикувано на Saturday, 20 July , 2019      1416 Прегледа     
21 цитата за бизнеса, успеха и лидерството от Бил Гейтс

  • Полезно

Уилям Хенри Гейтс III на някои може да не им говори нищо, но другото му име със сигурност е познато – Бил Гейтс – най – богатият човек за 2014 година както и през последните две десетилетия.

Името на Бил Гейтс се свързва не само с огромното количество пари, които е натрупал, но и с начина, по който си е извоювал това място сред най – богатите хора.
Роден през 1955 година в семейство на баща адвокат и майка учителка, още в началното училище той показва добри научни познания и изпъква със завидни математически възможности.

От изключителна важност за бъдещето на младия Уилям (Бил), е решението, което родителите му вземат да го изпратят в частното училище „Лейксайд“, където да може да развие заложбите си.

За първи път там той се среща с компютрите и се запознава с приятеля си и бъдещ партньор в Microsoft – Пол Алън. През 60-те години, когато учили там, не е имало свободен достъп до компютрите в училището, а всеки разполагал само с определено време.

Двамата приятели създават своя компания „Лейксайд Програмърс Груп“ и всячески се опитват да намерят начини да изкарват доходи чрез програмиране. По това време даже успяват да си осигурят „договори“ с компании, които в замяна им дават неограничен достъп до училищния компютър, а по – късно и доходи.

С всяко едно начинание и ангажимент, който поемат към трети страни, Бил Гейтс и Пол Алън, все повече изпитват нуждата от това да развиват своята компания. И през 1975 създават Microsoft, веднага след като успяват да продадат версия на BASIC за новоизлезлите компютри „Altair 8800“, още преди самите те да имат написан и един ред код.

В момента най – известните продукти на Microsoft са Microsoft Windows, Microsoft Office пакета, уеб браузъра Internet Explorer, търсачката Bing, видео-конзолите Xbox и др.

В последните 20 години Бил Гейтс е …….към цялата статия

Източник: БГ Вестник


Етикети:
Категория Полезно | 2019/07/20 последна редакция в 1:30 PM
Източник : БГ Вестник | Снимка : Google
1417 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки