24 са новите случаи на коронавирус, потвърдени у нас през последното денонощие

      Публикувано на Monday, 15 June , 2020      631 Прегледа     
24 са новите случаи на коронавирус, потвърдени у нас през последното денонощие

  • България

От изследваните през последното денонощие 1409 проби 24 са дали положителен резултат за коронавирус.

Това сочат данните в Националната информационна система, съобщи Министерството на здравеопазването.
Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е: Добрич – 1; Кърджали – 1; Ловеч – 1; Пловдив – 2; Смолян – 1; София-област – 2; София-град – 3; Търговище – 4; Шумен – 9.
Случаите на новия коронавирус, потвърдени у нас към момента, са общо 3290. От тях активни са 1386.

Излекуваните, при които е бил констатиран COVID-19, са 1730. Седем от тях са регистрирани за изминалите 24 часа.

В лечебни заведения за болнична помощ се намират 244 пациенти с доказана коронавирусна инфекция, от които 15 са настанени в интензивни структури.

Националната информационна система показва, че лицата – медицински персонал, при които е потвърден новият коронавирус, са общо 318. През последното денонощие не са установени нови случаи.

Общо 174 са починалите, при които е била констатирана коронавирусна инфекция.

Два нови смъртни случая са регистрирани през изминалото денонощие: жена на 36 г., за която няма информация да е имала придружаващи заболявания; и жена на 45 г. с пневмония, сърдечно заболяване и хронично неврологично заболяване.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.Категория България, Коронавирус | 2020/06/15 последна редакция в 1:32 PM
Източник : Министерство на здравеопазването | Снимка : Google
632 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки