3 години затвор за ексшефка на лаборатория, подправяла кръвни проби за алкохол

      Публикувано на Tuesday, 5 February , 2019      326 Прегледа     
3 години затвор за ексшефка на лаборатория, подправяла кръвни проби за алкохол

  • България

Три години затвор и глоба от 5000 лева постанови Окръжният съд в града на тепетата за бившата шефка на специализираната химическа лаборатория“ в УМБАЛ „Пловдив“ Йорданка Димитрова, която беше обвинена за фалшифициране на кръвни проби за алкохол срещу получаване на рушветиВ периода от лятото до есента на 2017 г. Димитрова, заедно със свой съучастник, е съставила протоколи за химическо изследване, в които е удостоверила неверни данни с цел те да бъдат използвани пред органите на властта като доказателства.

За подмяната на кръвните проби на хванати с алкохол шофьори двамата са взимали между 500 и 1000 лева.

По отношение на помагача на ексшефката на химическата лаборатория, съдът е постановил да изтърпи изцяло и отделно наказание от една година лишаване от свобода.

Подсъдимите ще следва да изтърпят наложените наказания ефективно.

Освен това Йорданка Димитрова е осъдена и да заплати сумата в размер на 4400 лева, представляващи равностойността на неправомерно получените парични средства.

Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Етикети:
Категория България | 2019/02/05 последна редакция в 9:30 AM
Източник : Дарик Нюз | Снимка : Google
327 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки