300 нови договора между Лондон и ЕС при твърд Brexit

      Публикувано на Monday, 21 January , 2019      588 Прегледа     
300 нови договора между Лондон и ЕС при твърд Brexit

  • Брекзит

С напускането на Европейския съюз Великобритания излиза от 300 споразумения, които в момента регламентират всичко между България и Лондон на европейска основа.

Заради това страната ни трябва да подготви нови договори, които да бъдат сключени между двете държави при Брекзит без сделка.

За това е предупредила вицепремиерката и външна министърка Екатерина Захариева на последното заседание на Министерския съвет.“Най-спешните неща, ако се отиде наистина на излизане на Великобритания без сделка, което, за съжаление, се очертава все по-вероятно, са да се подготвим за двустранни преговори въпреки усилията на всички да се постигне общ подход. Работим съвместно с министерствата на транспорта, на труда и социалната политика, на вътрешните работи, на икономиката. Имаме проекти на евентуални двустранни споразумения и трябва да сме наистина готови за най-лошия вариант – излизане на Великобритания без сделка”, обяснила Захариева според стенограма от заседанието на правителството.

Досегашните двустранни споразумения между България и Великобритания са прекалено стари и реално не би могло да се работи на тяхна основа, предупредила още Захариева.

Така например, ако няма сделка, реално би трябвало да се прекратят всички полети между София и Острова, защото според споразумението те се изпълняват от БГА “Балкан”, дадоха пример дипломати.

Етикети:
Категория Брекзит | 2019/01/21 последна редакция в 7:30 PM
Източник : Днес | Снимка : Google
589 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки