4 ползи от детокс режимите

      Публикувано на Thursday, 22 August , 2019      1439 Прегледа     
4 ползи от детокс режимите

  • Здраве

Колко често детоксикирате тялото си?

Детоксикацията е хранителна програма, при която ограничаваме консумацията на определени храни и напитки, за да елиминираме вредните ефекти, които се предполага, че идват от тяхната консумация.
Детокс режимът може да се състои от определени храни и напитки, да бъде в рамките на 24 или 48 часа или да е с продължителност от няколко денонощия. Кои са ползите на детокс режимите за тялото?

Елиминиране на свободните радикали

Всички сме чували за свободните радикали. Най-общо казано това са молекули с един липсващ електрон, които предизвикват разрушаване на здравите клетки в тялото. Повлияването от свободни радикали, известно още като „оксидативен стрес“, е свързано с повишен риск от заболявания като рак, възпалителни процеси, невродегенеративни състояния като болестта на Алцхаймер и множество други медицински проблеми.

Голяма част от това увреждане се предизвиква от храните, които ядем, включително храни с високо съдържание на захар, неестествени мазнини. Такива храни са сладкишите, чипсове и подобни на тях лакомства, преработени храни, подсладени напитки, алкохол.

Тъй като повечето програми за детоксикация изискват такива храни да бъдат елиминирани от диетата, те предотвратяват натрупването на свободни радикали в тялото. Важно е след приключване на детокс периода, да продължаваме да избягваме тези храни и да добавим в менюто си такива, които са богати на антиоксиданти.

Енергийните нива се повишават
Една от първите ползи на детокс режима, който следвате и която ще установите е, че имате повече енергия.

Според Natural News това е така, защото обикновено ежедневното ни хранене включва много нездравословни храни, които замърсяват тялото с токсини, които се натрупват с течение на времето, което води до обща липса на енергия.

Бъбреците най-често са засегнати от този начин на хранене, тъй като отговарят за детоксикацията на тялото чрез прочистване на кръвта. Приемането на нездравословна храна затруднява тяхната функция.

Ясна мисъл
Колко често ви се е случвало освен умората, да усещате сякаш имате „мозъчна мъгла“? Не можете да се концентрирате, лесно забравяте. Това може да се дължи на натрупаните токсини в организма. Ето защо детоксикацията на тялото може да подпомогне когнитивните ви функции.

Редуциране на телесното тегло
Това е другото голямо предимство на детокс режимите. Много програми изискват приема предимно на сурови плодове, зеленчуци, ядки.

Комбинацията от по-нисък калориен прием и полезните съставки, съдържащи се в детоксикиращите напитки, като билкови чайове, може да спомогне за повишаване на метаболизма и да улесни загубата на мазнини.

Освен това се елиминират голяма част от излишните течности, които ни карат да изглеждаме подпухнали и уморени.Категория Здраве | 2019/08/22 последна редакция в 5:30 PM
Източник : Аз жената | Снимка : Google
1440 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки