4 вида стрес и как да се справим с тях

      Публикувано на Tuesday, 23 June , 2020      3040 Прегледа     
4 вида стрес и как да се справим с тях

  • Здраве

Стресът е част от нашето ежедневие под една или друга форма, колкото и да се стремим да го избягваме.

Той може да действа разрушително, ако не успеем да се научим да го овладяваме в някаква степен.
Вижте кои са 4-те основни вида стрес и как да се справите с тях.

Абсолютна тревожност

От всички видове стрес, тревожността на околната среда може да бъде потенциално хронична и се подхранва от настоящи събития и световни вълнения. Този вид стрес може да ви засегне във всеки един момент, когато слушате новини, ако някой ви сподели житейската си драма и т. н. Лошото е, че не само тези новини ви натъжават, но изпитвате страх дали тази съдба няма да застигне и вас.

Хората, които страдат от тревожност на околната среда, не са развили вътрешна психологическа и емоционална бариера. Опитайте се да изградите такава и по-рядко да имате в обкръжението си отрицателно настроени личности.

Стрес от работата

Според Световната здравна организация стресът, свързан с работата, причинява здравословни проблеми, намалява производителността и личната мотивация, увеличава трудовите злополуки. Един от начините за борба със стреса, свързан с работата е физическа активност, поне 30 минути на ден.

Това може да е ходене пеш, да посещавате няколко пъти седмично фитнес, гимнастика, йога, да карате колело/велоергометър, да плувате и т. н. Също така се опитайте на работното място да обсъждате колкото се може по-рядко сложни работни ситуации, конфликти, теми, които ви потискат допълнително.

Стрес, свързан с родителството

Този вид стрес може да започне да се проявява още по време на бременност и да трае цял живот. Стресът и родителството вървят заедно. Независимо дали се притеснявате за сигурността на вашето дете, развитието му през различните периоди от живота му.

Позволяването на този вид стрес да поеме доминираща роля във вашето съществуване, може да се отрази отрицателно на взаимоотношенията ви с всички и дори може да доведе до поведенчески проблеми в детето ви.

Никога няма да спрете да се притеснявате за децата си напълно, но един от начините да намалите въздействието на родителския стрес е чрез здравословни навици. Осигурете си достатъчно почивка, спортувайте, хранете се здравословно, имайте вашето лично време, пътувайте със семейството.

Стрес, свързан с парите

В наши дни това може би е един от най-често срещаните видове стрес. Той може да се превърне в хроничен, което води до депресия, чувство на безпомощност, може да има негативни последствия за вашето здраве. Ако не се справяте  да планирате бюджета си, посъветвайте се с финансов специалист. Добрата финансова дисциплина може да ви помогне да пренаредите плановете и целите си и да избегнете голяма част от стреса, свързан с парите.


Етикети:
Категория Здраве | 2020/06/23 последна редакция в 5:44 PM
Източник : Аз жената | Снимка : Google
3041 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки