Начало Лондон 40 депутати от партията на Мей готови да блокират сделка за Брекзит

40 депутати от партията на Мей готови да блокират сделка за БрекзитКатегория Лондон | 2018/10/10 at 7:00 PM | 37
Коментари ->> Добави Коментар

Най-малко 40 депутати от Консервативната партия на британския премиер Тереза Мей са склонни да гласуват против споразумение за Брекзит, ако Обединеното кралство напуска ЕС “наполовина”.Това предупреди високопоставен британски депутат, цитиран от “Ройтерс”.

По мои изчисления има най-малко 40 колеги, които няма да приемат споразумение от “Чекърс” “наполовина вътре, наполовина навън” или “backstop” (ако не се намери конкретно решение, ще се установи обща зона на регулации, която обхваща и Северна Ирландия – б.р.), което ни оставя във вътрешния пазар и митническия съюз, обяви Стив Бейкър пред радио Би Би Си.

Колегите няма да допуснат Брекзит наполовина вътре, наполовина вън, добави Бейкър, който беше заместник-министър за Брекзит до май, когато подаде оставката си като протест срещу предложенията на Мей за Брекзит.

Ако Мей сключи споразумение с ЕС, тя ще трябва да го прокара в британския парламент, където ще са необходими 320 депутати.

Ако 40 депутати от Консервативната партия гласуват против сделка, съдбата на правителството и процесът по напускане на ЕС ще зависят от опозиционната Лейбъристка партия, която предупреди, че ще гласува против всяко споразумение на Мей с ЕС.

Мей предлага Великобритания да установи зона за свободна търговия на стоки с ЕС, като се приемат общи правила за стоките и британско участие в агенциите на съюза, свързани с търговията.

Според някои поддръжници на Брекзит тези предложения гарантират на ЕС да запази контрола си над голяма част от британската икономика.

Междувременно лидерът на северноирландската Демократична юнионистка партия Арлин Фостър заяви, цитирана от “Ройтерс”, че е възможно през следващите седмици да бъде сключено споразумение, но тя няма да приеме различни регулации за останалата част от Великобритания.

В интервю за Би Би Си преди срещата си шефа на ЕС за Брекзит Мишел Барние, Фостър обяви, че ще отхвърли нова регулация или митнически бариери между Великобритания и Северна Ирландия, но подчерта, че с политическа воля е възможно да бъде постигнато споразумение.

Границата между Северна Ирландия и Република Ирландия е най-важният въпрос на преговорите между Лондон и Брюксел, който все още не е разрешен.

През миналата седмица източници от ЕС заявиха, че двете страни са близо до постигане на компромис по казуса.Етикети: # # #

Категория Лондон | 2018/10/10 at 7:00 PM
38 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : нюз | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама