5 начина да се справите с тревожността

      Публикувано на Wednesday, 17 July , 2019      907 Прегледа     
5 начина да се справите с тревожността

  • Здраве

Будите се посред нощ с мисълта за всичките задачи, които ви чакат.

Сърцето ви бие до пръсване без да знаете какво да направите.
Дланите ви се потят или пък чувствате тялото си стегнато.

Всичко това обикновено е свързано със стреса, а ако симптомите се запазят за дълго време, вероятно страдате от тревожност. За да не стигнете до това състояние, което често предхожда депресията, се погрижете своевременно.

Намалете времето онлайн

Изключете всички известия, които получавате от различните социални мрежи или сайтове. Деинсталирайте досадните апликации. Опитайте се телефонът ви да не ви “прекъсва” постоянно, когато разговаряте с някого или просто почивате. Режимът му airplane ще ви помогне.

Излезте навън

Досегът с природата винаги е успокояващ, дори да става за 10 минути в парка.

Дишайте

Стара, но златна истината – правилното дишане подобрява състоянието. Едно просто упражнение ще ви помогне да се успокоите, а ако го правите преди сън, и да заспите бързо. Вдишайте бавно през носа, като броите до 4. Задръжте дъха си, броейки до 7, след което издишайте през устата на 8.

Поглезете се

Може да го направите по много начини. Позволете си най-накрая скъпия крем, за който отдавна мечтаете или пък онези обувки, които гледате на витрината седмици наред. Или пък си направете сами масаж с ароматно олио – супер отпускащо е.

Не се чувствайте виновни

Все повече психолози споделят, че клиентите им се оплакват от чувство за вина. Тя идва от прости действия като изядено парче торта и стига до сложни психологически състояние като това да чувствате върху себе си отговорността за цялото си семейство. Как да я преодолеете? Със смях и дейности, които ви карат да се чувствате добре.

Етикети:
Категория Здраве | 2019/07/17 последна редакция в 5:30 PM
Източник : You Tube | Снимка : Google
908 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки