5 признака, че давате твърде много от себе си във връзката

      Публикувано на Friday, 3 May , 2019      660 Прегледа     
5 признака, че давате твърде много от себе си във връзката

  • Любопитно

Когато става въпрос за любовни отношения и брак, компромисите, самоотвержеността и жертвоготовността са важни ценности, без които връзката не може да просъществува.

Само че има съществена разлика между даряващия, щедър партньор и онзи, който прекалено раздава от себе си в името на партньора си. Това носи немалко странични ефекти, рушащи щастието във връзката.
Кои са сигналите, че сте от партньорите, които са готови на всичко за връзката и които дават твърде много от себе си?

Не знаете как да получавате

Даването на прекалено много от себе си в даден момент ви кара да не знаете как да приемате, да получавате. Обикновено и партньорите на даващите във връзката свикват с това, приемат го за даденост и инстинктивно, без да са задължително злонамерени, се възползват от това. В един момент вие не само ще отвикнете да получавате, но и няма да ви се предлага. Това се отнася най-вече за емоционални жестове и подкрепа, уважение и зачитане, които са от огромно значение за връзката.

Ентусиазмът на партньора ви е започнал да увяхва

Един от ясните белези, че сте от даващите твърде много е спадът в ентусиазма на партньора ви във всяко отношение. Той свиква да получава каквото пожелае от вас. Това неминуемо намалява ентусиазма и оценката му към вас. Той знае, че сте готови на всичко за него и спира да се старае.

Нуждите на партньора ви са винаги на първо място

Понякога връзките изискват жертви. Няма как да съществува щастие без компромиси. Онова, което руши щастието обаче, е безапелационното поставяне на нуждите на единия пред тези на другия партньор. Напрежението, което това създава, се трупа и с времето се превръща в бомба със закъснител.

Мислите, че е ваша отговорност да полагате усилия за връзката

Тази отговорност е взаимна. Когато само единият партньор дава от себе си без да получава, неминуемо се появява една умора от връзката, недоволство, което прераства в гняв с времето.

Харесвате всичко, което партньорът ви харесва

В интересите и хобитата също трябва да има взаимност. Иначе нещата в даден момент спират да вървят напред. Изтощително е, ако партньорът ви подсъзнателно ви тласка да се чувствате длъжни да споделяте неговите интереси, но не прави ни най-малко усилия да прояви интерес към вашите любими занимания.


Етикети:
Категория Любопитно | 2019/05/03 последна редакция в 4:38 PM
Източник : Днес Плюс | Снимка : Google
661 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки