5 стъпки към намиране на работа в Англия

      Публикувано на Thursday, 3 August , 2017      1878 Прегледа     
5 стъпки към намиране на работа в Англия

  • BG Лондон

Намирането на работа в Англия не е лесно, но е много по-лесно, ако знаете как да се държите и какво да кажете на евентуалните си бъдещи работодатели

1. Направете първата крачка
Направете си списък с работните позиции, които ви интересуват, при търсене на работа в Англия, като не си спестявате нищо, от това, което наистина ви интересува или можете да правите добре. Ясно разграничете нещата, в които сте наистина добри и тези, които просто ви харесват, но все още нямате достатъчно умения и опит. Имайте предвид, че работодателят ще започне с вас, не са вашата автобиография. Напишете си домашното, като научите повече за фирмата и спецификите на работата, от която се интересувате.
2. Поработете над автобиографията си
Можете да се консултирате с професионалист за създаването на перфектната автобиография. Концентрирайте се върху детайлите, като вида хартия, на която ще отпечатате автобиографията си и плика, но не прекалявайте с цветовите ефекти, защото това прави лошо впечатление на бъдещите работодатели. Комбинирайте точните думи, поставени на мястото си, с ясна и логична мисъл и детайлите, които ви правят специални. Не забравяйте да добавите и мотивационно писмо – според последни проучвания, наличието на мотивационно писмо е важно, колкото и самата автобиография.

3. Как и къде да търсите?

Възползвайте се от почти неограничените възможности, които предлага Интернет, за да си намерите работа в Англия. След това набележите фирмите, към които проявявате интерес, посетете сайтовете им, разберете дали набират персонал. Има фирми, които дават възможност за изпращане на автобиография, дори и да не набират кандидати в момента. Не забравяйте, че идеалната възможност може да е под носа ви – бъдете наблюдателни и се интересувате от свободните работни места в района, в който живеете.

4. Бъдете професионалисти
Гледайте на търсенето на работа, като на работата само по себе си. Може да звучи наивно, но търсенето на работа също може да ви помогне в професионалната реализация. Намирането на работа в Англия може да бъде най-големият ви кошмар или едни незабравимо и приятно преживяване.

5. На интервю
Когато стигнете до етапа, в който вече се намирате пред евентуалния си бъдещ работодател бъдете подготвени за стандартни въпроси като „Как виждате живота си след 5 години?“ или „Какви са вашите силни и слаби страни?“. Бъдете готови да говорите за уменията и опита си, защо сте подходящи за работата и каква е вашата визия за работата в съответната фирма. Бъдете подготвени и за въпроси свързани с „тъмното минало“ като например защо не сте работили за период от 6 или повече месеца.

И последно, но не по важност – бъдете честни! Не си приписвайте умения и постижение, които не притежавате, когато търсите работа в Англия.

www.alexdevelopment.co.uk


Етикети:
Категория BG Лондон | 2017/08/03 последна редакция в 6:00 AM
Източник : | Снимка :
1879 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки