5 трика, чрез които ще се харесате на всеки непознат

      Публикувано на Friday, 11 December , 2020      767 Прегледа     
5 трика, чрез които ще се харесате на всеки непознат

  • Бизнес

Чували сте, че първото впечатление е изключително важно за бъдещите ви отношения с даден човек.

Но знаете ли, че това впечатление се създава само за 7 секунди на подсъзнателно ниво?
За да сте сигурни, че отсрещната страна ще ви хареса, приложете тези трикове, препоръчани от BrightSide.

1. Не забравяйте поздрава.

Разговор, започнат със случайна фраза, може да завари човека неподготвен. Затова по-добре в началото да го поздравите и да се представите. Не трябва и да се страхувате първи да подадете ръка на непознат. Това е най-простият компонент на успешното запознанство, който често е пренебрегван.

2. Гледайте човека в очите.

Голяма част от общуването протича невербално. Ето защо чрез един прям и открит поглед в очите можете бързо да предразположите отсрещния. Това е универсален сигнал за доверие и честност. За да не изглеждате твърде самоуверени, може от време на време да гледате събеседника под нивото на очите.

3. Демонстрирайте увереност.

Тялото ни казва много. Струва си да се възползвате от това, за да направите нужното впечатление. Сигналите, демонстриращи откритост и създаващи атмосфера на доверие са: свободната поза, изправени (но не напрегнати) рамене, вдигната глава, ръцете некръстосани, отпуснати до тялото.

4. Слушайте внимателно.

Класическата грешка при запознанство е да говорите безкрайно за себе си. В същото време хората симпатизират на тези, които показват заинтересованост. Постарайте се да дадете възможност на събеседника си да разкаже нещо. Може да му зададете въпроси за хобито му и нещата, които му харесва да прави и активно да слушате.

5. Усмихвайте се искрено.

Съпровождайте всяка нова среща с искрена усмивка и запознанството с нови хора ще стане много по-лесно. Ако излъчвате положителни чувства и емоции, несъмнено ще събудите симпатия у човека отсреща.


Етикети:
Категория Бизнес, България | 2020/12/11 последна редакция в 6:00 PM
Източник : Експерт | Снимка : Google
768 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки