6 000 евро глоба за влизане в Испания без PCR тест

      Публикувано на Sunday, 15 November , 2020      978 Прегледа     
6 000 евро глоба за влизане в Испания без PCR тест

  • Коронавирус

След 23 ноември туристите и пътниците, които пристигат в Испания от рискови зони без отрицателен PCR тест, могат да бъдат санкционирани с глоби до 6 000 евро, обяви министърът на външни работи Аранча Гонсалес Лая.
Освен това, те задължително трябва да се подложат и на бърз тест за откриване на коронавирусна инфекция като мярка за гарантиране на безопасна мобилност.

Според министър Лая това са сериозни възпиращи глоби, а не такива, които могат да се събират в последствие с лихва.

До тях се прибягна едва след като Европейската комисия разпространи препоръки до страните от Евросъюза за борба с коронавируса.

В тях изрично се казва, че те не трябва да отказват влизане на лица, пътуващи от други държави членки, но ако преценят, че е необходимо, имат право да наложат ограничения на пътуващите от червените зони според европейската карта на риска.

Тези ограничения могат да бъдат както карантина, така и изискване за тестове преди или след пътуването.

Препоръките станаха факт на 12-и октомври, но Испания предприе едва сега мерки, защото настояваше за тяхното уеднаквяване от всички държави членки, въпреки, че е доказано, че международната мобилност е причина само за 0,08% от вноса на Covid-19 в страната.


Етикети:
Категория Коронавирус, Свят | 2020/11/15 последна редакция в 9:30 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
979 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки