6 професии, които в бъдеще ще работят децата ни

      Публикувано на Tuesday, 18 February , 2020      1335 Прегледа     
6 професии, които в бъдеще ще работят децата ни

  • Любопитно

Технологиите променят света ни драстично и бързо, включително и пазара на труда.

Според проучвания 65% от днешните деца вероятно ще работят професии, които още дори не съществуват, пише Money Inc.
Ето какви ще са някои от тези кариери:

Оператор на робот

Роботите днес все още са сензация по технологичните сайтове, но до 10 години тяхната роля ще бъде съвсем различна. Те ще навлязат трайно в живота ни, както в дома, така и в офиса или на улицата. Затова ще бъдат необходими много техници, които да ги монтират, програмират и поправят, когато нещо се обърка.

Съветник по дигитални валути

Независимо дали харесвате биткойн или не, дигиталните валути са във възход, защото все повече хора не се доверяват на централните банки. За да има кой да управлява финансовия ви портфейл след някоя година, задължително ще се нуждаете от специалисти, комбиниращи компютърна сигурност и мениджмънт.

Дигитален ключар

Когато дигиталните ключалки станат стандарт, ще трябват хора, които да ни помагат, когато умният ни дом или кола се заключат. И тъй като никоя технология не е съвършена, техните услуги ще са ценни.

Хранителен инженер

С възхода на триизмерното принтиране се заговори за 3D принтирана храна, която ще може да се консумира. Диплома по инженерни науки и химия ще бъде полезна тук.

Мултимедиен специалист

Забравете за диджеите; бъдещето принадлежи на хората, които могат да миксират най-различни форми на мултимедия, стриймвайки на живо отвсякъде, включително и във виртуална среда. Тези умения изискват аудио инженерство и графичен дизайн.

Персонален уеб мениджър

Ролята на този специалист е да не ви позволи да се правите на глупаци в интернет. Звучи смешно, но след десетилетие животът ни ще е още по-тясно свързан с мрежата и социалните медии. Тази длъжност съвместява качествата на говоител, хакер, съветник и бодигард.


Етикети:
Категория Любопитно | 2020/02/18 последна редакция в 9:00 AM
Източник : Експерт | Снимка : Google
1336 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки