6 съвета за живот в Лондон с ограничен бюджет

      Публикувано на Thursday, 8 February , 2018      1164 Прегледа     
6 съвета за живот в Лондон с ограничен бюджет

  • BG Лондон

 Лондон е един от най-скъпите градове в света и преди да вдишате от лондонския въздух е добре да знаете това

Ако току що пристигате в Лондон, може би ви се струва, че няма начин да се оправите в този град с финансите, с които разполагате.
Предлагаме ви 6 съвета как да улесните живота си и да преодолеете първоначалния шок.

1. Не се затваряйте вкъщи – излезте и се забавлявайте

Това може да ви звучи нелогично, но всъщност Лондон е достатъчно голям град, за да предлага достатъчно забавления и услуги за всички – и бедни и богати. Открийте онези пъбове, в които има промоционални часове; възползвайте се от промоциите на кината, заведенията и магазините. Избягвайте ресторантите в Централен Лондон и се съсредоточете върху по-малките заведения в периферията – по-евтино е и по-екзотично. Възползвайте се от максимата – който търси, намира и не се затваряйте у дома отчаяни, че няма как да се забавлявате в Лондон.

2. Намалете сметките си

Наемете си стая в къща с други наематели, за да плащате по-малко за наем. Оглеждайте се за по-евтин квартал, това не означава, че ще живеете в гето. Ако не искате да живеете с непознати, намерете познати, с които да делите квартирата си. Преговаряйте за наема с наемодателите си, обикновено те са склонни да преговарят, но не парадират с това. Заменете крушките с енергоспестяващи такива и проверете, кои доставчици предоставят най-изгодни услуги.

3. Пазарувайте свободно

Обиколете Oxford Street и Primark и ще намерите наистина изгодни дрехи с добро качество. Особено в края на сезона цените в много магазини са приемливи дори и да нямате възможност да изхарчите големи суми.

4. Пазарувайте разумно за дома

Пазарувайте от Wilkinson всичко за дома и ще инвестирате парите си наистина добре, както и в Poundland и 99p. Що се отнася до храна пазарувайте от супермаркети Tesco и следете за промоции. Местните магазини, държани от чужденци също са чудесен избор за разумни цени и прясна храна.

5. Намалете транспортните разходи

Ако искате да намалите до минимум сумата за транспорт, купете си колело. Има много изгодни оферти за велосипеди втора употреба. Ако ще използвате градския транспорт, ползвайте автобус, не метро и си купете карта вместо всеки път да заплащате билет.

6. Най-хубавите неща в живота са безплатни!

Гледайте положително дори и на липсата на достатъчно средства. Не забравяйте, че най-хубавите неща в живота не се купуват с пари. Разходка по поречието на Темза или пикник в Хайд Парк; ако сте любители на изкуството ще останете приятно изненадани от безплатните изложби, които можете да посетете в Лондон. Започнете с Британския музей и Националната галерия. Възползвайте се от всяка възможност да се социализирате и ще се запознаете с интересни хора от целия свят.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/02/08 последна редакция в 10:00 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1165 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки