60% от британците вярват в конспиративни теории

      Публикувано на Saturday, 24 November , 2018      244 Прегледа     
60% от британците вярват в конспиративни теории


60% от британците вярват най-малко в една конспиративна теория относно как страната е управлявана или как им се представя информацията, показва ново проучване, цитирано от “Гардиън”.В големия сондаж на YouGov са участвали повече от 11 500 души от 9 държави: Франция, Германия, Великобритания, Унгария, Италия, Полша, Португалия, Швеция и САЩ.

В Обединеното кралство хората, които подкрепят Брекзит, е по-вероятно да приемат конспиративни теории за разлика от тези, които се обявяват против.

71% от поддръжниците на Брекзит вярват в най-малко една теория в сравнение с 49%, които са за оставане в ЕС.

Почти половината (47%) от поддръжниците на Брекзит вярват, че правителството умишлено скрива истината за броя на имигрантите, които живеят на Острова, докато процентът на тези, които са за оставане в ЕС, е на ниво 14 на сто.

31 на сто от гласувалите за Брекзит вярват, че имиграцията на мюсюлмани е част от заговор за превръщане на Великобритания в мюсюлманска държава. Това е конспиративна теория от френски крайнодесни кръгове, известна като “голямата подмяна”. Само 6% от поддръжниците на ЕС вярват на тази теория.

В САЩ 47% от гласувалите за Доналд Тръмп вярват, че глобалното затопляне в резултат на човешка дейност е измислица за разлика от 2,3 на сто, които са гласували за Хилари Клинтън.

15% от британците за Брекзит и 11% за оставане в ЕС вярват, че светът се управлява от тайна организация от хора, без значение кой управлява правителството.

В Швеция са най-малко склонни да вярват в конспиративни теории – 52% вярват в една или повече теории. В Унгария процентът е 85%, а в САЩ и Франция съответно 64% и 76%.

Проучването е проведено за период от 6 г. от изследователи от Кеймбриджкия университет и YouGov. То е финансирано от Leverhulme Trust.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/11/24 последна редакция в 7:30 PM
Източник : Нюз | Снимка : Google
245 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки