Начало Лайф 7 трика, които ще ви направят по-малко разсеяни

7 трика, които ще ви направят по-малко разсеяниКатегория Лайф | 2018/08/20 at 8:00 PM | 334
Коментари ->> Добави Коментар

Вдигнете ръка, ако се разпознавате в следните твърдения:

Често влизате в една стая и не се сещате защо сте влезли. Закъснявате.Никога не можете да си намерите ключовете. Отплесвате се по време на разговори.

Мислите ви са разпилени и трудно си правите планове. Просто сте разсеяни. Постоянно.

Какво да направите тогава? Да приемете това като един от недостатъците си и да продължите да си живеете както досега? В никакъв случай. Перманентната разсеяност може да навреди много на кариерата, а и на личния ви живот.

Според Lifehack обаче има няколко лесни трика, които ще ви помогнат да се справите с нея.

1. Слагайте винаги нещата на едни и същи места. Звучи просто, но работи. Така ще си изградите навици и рутина, които са полезни за разсеяните хора.

2. Правете си списъци със задачи за деня и си слагайте крайни срокове. Примерно: “Ще отговоря на всички имейли до 11:30 ч.”.

3. Ако ви е трудно да спазвате сроковете, нагласяйте си аларми на телефона, за да ви напомнят как трябва да се движите във времето.

4. Делегирайте някои свои ангажименти и отговорности, ако е възможно. Никой не може да прави всичко сам, а и често ставаме най-разсеяни, когато сме най-заети.

5. Не подценявайте магията на… лепящите се листчета. Сложете си такива с написани върху тях задачи на места, върху които погледът ви попада често.

6. Не правете по няколко неща наведнъж. Вместо това се съсредоточете върху едно, но пък го свършете докрай.

7. Редовно почиствайте работното си място. Така ще подреждате и мислите си.Етикети: # # #

Категория Лайф | 2018/08/20 at 8:00 PM
335 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Експерт | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама