9250 паунда остава таксата за обучение в британските университети и през 2020/2021

      Публикувано на Tuesday, 4 June , 2019      790 Прегледа     
9250 паунда остава таксата за обучение в британските университети и през 2020/2021

  • Лондон

Великобритания запазва нивата на таксите и финансиране на британските университети и за 2020/2021г.
Това е чудесна новина за тези, които в момента са в 11. клас и ще кандидатстват за висше образование за учебната 2020/2021 г. 9250 паунда се запазва като такса.

За 2021/2022 все още можем да гадаем какво ще се случи, ако въобще Брекзит се случи.

Това коментира Ели Тончева, консултантска агенция ЕДЛАНТА.

“Единият вариант е – в случай на излизане от ЕС, таксите да бъдат на нивата на тези, които студентите плащат извън ЕС, т.е. 10-30 000 паунда за специалности като медицина. Стандартната такса е около 10-14 000 паунда за студенти извън ЕС. Другият вариант е Великобритания да постигне двустранно споразумение и равнопоставеност с всяка от страните на ЕС. Има възможност и Брекзит въобще да не се случи”.

Сред кандидат-студентите се забелязва тенденция за търсене на специалности в сферата на бизнеса да бъдат изместени под специалности в сферата на компютърните науки, инженерните науки, архитектурата и дизайна, посочи Ели Тончева.

“Във Великобритания се търсят кадри за инженерни позиции. Интересни специалности, които набират скорост, са: свързаните с киберсигурността, здравословното хранене. За медицина изискванията са високи”.

В университетите в Уелс таксата е 9000 паунда годишно, разкри Ели Тончева.

В Шотландия от следващата учебна година таксите ще бъдат нулеви при успешно справяне с учебната програма, уточни още тя.


Етикети:
Категория Лондон | 2019/06/04 последна редакция в 12:41 PM
Източник : Блумбърг | Снимка : Google
791 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки