Начало Спорт Акробати донесоха първото злато за България в Буенос Айрес

Акробати донесоха първото злато за България в Буенос АйресКатегория Спорт | 2018/10/11 at 10:00 AM | 29
Коментари ->> Добави Коментар

Българските състезатели по спортна акробатика Мариела Костадинова и Панайот Димитров спечелиха златни медали в отборната надпревара по гимнастика на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.Костадинова и Димитров са част от състава на тима, спечелил първото място в мултинационалното гимнастическо състезание на смесени отбори.

Според регламента на Игрите има 12 отбора, като във всеки един от тях са включени по 12 представители на различни държави в следния състав: по три момчета и по три момичета от спортната гимнастика, по три момичета от художествената гимнастика, по една смесена двойка от акробатиката, по едно момче и по едно момиче от скоковете на батут.

Отделните тимове бяха кръстени с имена на легендарни спортисти в гимнастическите спортове.

За класирането в това мултинационално състезание се взимаха предвид само местата (без точките) в квалификационните надпревари на всеки един представител в съответния спорт.

Общият брой най-предни класирания осигурява съответно злато, сребро и бронз.

Българите бяха в отбора, който носеше името на Симон Байлс – американска спортна гимнастичка, първата жена с три поредни световни титли (2013 – 2015).

Останалите отбори бяха с имена на други легендарни спортисти от гимнастиката като Надя Команечи, Оксана Чусовитина и т.н.

Българските състезатели бяха със значителен принос за титлата на своя тим, тъй като още в първия ден на игрите се наредиха трети в квалификациите при смесените двойки в акробатиката и се класираха безпроблемно за финала.

Българската двойка събра сбор от 82.000 точки, което й осигури място на финала, насрочен за полунощ срещу вторник българско време.Етикети: # #

Категория Спорт | 2018/10/11 at 10:00 AM
30 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БНР | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама