Акценти от чуждестранния печат

      Публикувано на Friday, 29 May , 2020      1109 Прегледа     
Акценти от чуждестранния печат

  • Свят

Западните издания коментират одобрения от Китай спорен закон за националната сигурност в Хонконг.

Великобритания трябва да покаже солидарност с жителите на Хонконг, гласи заглавието на британския вестник „Телеграф“. Правителствата на Великобритания, Австралия, Канада и САЩ изразиха “дълбока загриженост” от новия закон. Думата “притеснение” обаче е слаба. Самото приемане на закона подкопава споразумението “една държава, две системи”, договорено между Великобритания и Китай преди предаването на бившата колония на Пекин.
Дните на Хонконг като международен град с висока степен на автономия от континентален Китай изглежда са преброени, коментира „Вашингтон пост“.

Мнозина там се опасяват, че китайската страна ще използва новите разпоредби, за да сплашва и наказва критици на правителството в Пекин.

Руски разработчици предложиха на СЗО осем прототипа на ваксини срещу новия коронавирус. Изпитанията на препаратите продължават, съобщи представителката на организацията в Русия Мелита Вуйнович, пише „Росийская газета“.

В перспективния списък на СЗО до момента са внесени общо 124 прототипа на ваксини, дело на учени от различни страни. Това разнообразие е необходимо, тъй като вирусът  все още не е подробно проучен и трудно е да се предскаже кой тип ваксина ще бъде най-ефективен, пояснява вестникът.

Храмът “Света София” в Истанбул, който понастоящем функционира като музей, ще бъде отворен днес за колективна молитва, съобщава турският вестник  ЙЕНИ ШАФАК. Ритуалът ще се проведе в рамките на честванията на годишнината от завладяването на византийската столица през 1453 г.

“Твой ред е, “Света София”, гласи заглавието на вестник „Милят“. Днес, когато ще изпълним първата петъчна молитва след пандемията, “Света София” също очаква своите вярващи, пише вестникът.


Етикети:
Категория Свят | 2020/05/29 последна редакция в 11:00 AM
Източник : БНР | Снимка : Google
1110 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки