Александър Христов: Трябва да се научим да чуваме и слушаме хората

      Публикувано на Thursday, 23 May , 2019      1197 Прегледа     
Александър Христов: Трябва да се научим да чуваме и слушаме хората

  • Полезно

Ще представя на вниманието на читателите ни един ключов PR мениджър за България – д-р Александър Христов.

Oт 2010 г. е акаунт директор в PR агенция Civitas България, а от 2011 г. до 2014 г. е Председател на Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО).
Преподава връзки с обществеността и маркетинг в УНСС и в НБУ.

Автор e на книгата „ПР практика: Работа с агенция” и има над 50 публикации в наши и чужди специализирани издания. Магистър е по международни икономически отношения и доктор по комуникации. Има професионален опит като журналист, като ПР директор в компании и сега в агенция.

Специално за „Любословие“ и за Мария Николчева той споделя практически опит и професионални виждания. Според Александър Христов всички пиари трябва да се научим да ЧУВАМЕ И СЛУШАМЕ ХОРАТА. Това е успешна предпоставка и гарант за ефективна и полезна комуникация. Когато посланията са обмислени и възприети и от гледна точка на адресатите, то нещата се случват по-лесно и ползотворно за всички заинтересувани.

Разкажете ни за себе си.

Занимавам се с комуникации от много време, щастлив съм, че имам възможността както да преподавам, така и да практикувам. Мисля, че това всъщност не е раздвоение, а обогатяване – позволява да пренасям опит и добри практики от аудиторията на терен и обратното. Обичам общуването и в личния живот, спя малко, ставам рано, много любопитствам и рядко ме свърта на едно място. И имам една недовършена статия от 2006 година.

Мисля, че трябва да обясним на масовата аудитория с едно изречение какво представлява дейността на пиара?

Както се казва, дейността на ПР специалистите е по-лесно да се разпознае, отколкото да се определи. Това са хората, които намират общото между интересите на компанията и на организацията и го комуникират по най-добрия начин. Тези хора също така умеят да слушат и да чуват какво говорят потребителите и да …….към цялата статия

Източник: БГ Вестник


Етикети:
Категория Полезно | 2019/05/23 последна редакция в 1:30 PM
Източник : БГ Вестник | Снимка : Google
1198 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки