“Амазон” ще открие нов офис и 1000 работни места във Великобритания

      Публикувано на Saturday, 20 October , 2018      152 Прегледа     
“Амазон” ще открие нов офис и 1000 работни места във Великобритания

  • Лондон

”Aмазон” (Amazon) открива първия си офис в Манчестър и разширява други два центъра, като открива 1000 нови позиции в подразделението си за проучвания и разработки, информира “Ройтерс”.

Американският гигант в онлайн търговията ще открие 600 нови работни места в Манчестър, в центъра за разработки в Единбург ще добави още 250 места, а в Кеймбридж ще открие 180 нови позиции, съобщи снощи компанията.Ръководителят на “Амазон” за Великобритания Дъг Гър каза, че Великобритания заема водеща роля в световните иновации на компанията.

Новите инженери ще работят по различни технологии като персонализирани препоръки за пазаруване, обучение на устройства, виртуалния асистент “Алекса” (Alexa) и проект за доставки с дрон.

“Амазон” и други американски технологични гиганти като “Гугъл” (Google), “Фейсбук” (Facebook) и “Епъл” (Apple) продължават да инвестират във Великобритания въпреки несигурността около излизането на страната от ЕС.

“Амазон” посочи, че от 2010 г. е инвестирал над 9.3 млрд. британски лири (12.15 млрд. долара) във Великобритания, като до края на годината за компанията ще работят около 27 500 души в страната, включително над 6500 в корпоративния отдел и отдела за разработки.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/10/20 последна редакция в 10:18 PM
Източник : Дневник | Снимка : Google
153 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки