Начало Любопитно Американци си строят частни бункери, готвейки се за най-лошия сценарий

Американци си строят частни бункери, готвейки се за най-лошия сценарий

Категория Любопитно | 2018/01/30 at 5:00 AM | 45
Коментари ->> Добави Коментар

Все повече американци си строят частни бункери, готвейки се за най-лошия сценарий, включително заради кризата около Северна Корея.

Но този вид укрития са по джобовете само на по-заможните.В източната част на щата Небраска се намира Офът – една от най-важните бази на американските военновъздушни сили.

На пистата за излитане стои преустроен Боинг-747 с пуснати двигатели, зареден догоре с керосин. Пилотите и останалият бордови персонал са по местата си.

Самолетът има готовност да излети в рамките на броени минути и да откара американския президент на сигурно място в случай на ядрено нападение, или на поразяващ терористичен удар в самата Америка.

В случай на криза, предварително уточненият сценарий предвижда президентът и неговото семейство, членовете на Конгреса и висшите военни да бъдат откарани на защитени места, например в Рейвънрок – подземна военна база в Пенсилвания.

Но докато членовете на американското правителство могат да се чувстват защитени, за обикновеното американско население няма достатъчно подземни бункери и укрития.

Не само това – официалните указания за поведение в случай на катастрофа съдържат неща, които звучат като виц: на хората се препоръчва например да не гледат в ярката светлина, придружаваща експлозията, за да не ослепеят; да заровят някъде заразените от радиацията дрехи; да вземат душ, след което да си потърсят подземно укритие.


Категория Любопитно | 2018/01/30 at 5:00 AM
46 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама