Американците са станали по-пълни и по-ниски

      Публикувано на Sunday, 2 June , 2019      1200 Прегледа     
Американците са станали по-пълни и по-ниски

  • Любопитно

Средностатистическият американец е станал по-пълен и по-нисък от 1999 година насам, установиха официални здравни статистики, цитирани от Франс прес.
Затлъстяването на населението не е новост и медицинските власти на САЩ отдавна бият тревога

– от 1999 до 2016 година затлъстяването, средното тегло, талията и индексът на телесната маса непрекъснато бележат ръст сред гражданите на страната.

Тенденцията се наблюдава както при мъжете, така и при жените, констатира Националният център за здравна статистика на САЩ.

Изследванията на тази институция обхванали 47 хиляди души на възраст над 20 години.

Според публикуваните данни средностатистическият американец през 2015-2016 е тежал 89,8 килограма, а американката – 77 килограма. През 1999-2000 г. тези числа са били респективно 86 и 74 кг.

За същия период талията на мъжете се е увеличила от 99 на 102 сантиметра. При дамите тя е нараснала с 5 сантиметра, достигайки 98 см.За наблюдавания период ръстът на американците се е снижил. Преди 18 години средностатистическият американец е бил висок 175,6 сантиметра, а сега е 175,4 сантиметра.

При дамите числата са съответно 162,1 срещу днешните 161,7 сантиметра. Що се касае до индексът на телесната маса той се е променил от 27,8 на 29,1 при мъжете и от 27,8 на 28,2 при жените.


Етикети:
Категория Любопитно | 2019/06/02 последна редакция в 6:59 PM
Източник : Дарик Нюз | Снимка : Google
1201 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки