Ананиев: В началото на 2021-ва в България ще има електронно здравеопазване

      Публикувано на Monday, 30 March , 2020      602 Прегледа     
Ананиев: В началото на 2021-ва в България ще има електронно здравеопазване


Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посочи, че в началото на 2021-ва година в България ще има електронно здравеопазване.

Министерството на здравеопазването ще сключи меморандум за разбирателство с “Информационни системи” АД и Сдружение “Българска аутсорсинг асоциация”, който е свързан с разработването на ключови системи и подсистеми от изграждането на електронното здравеопазване:
“Това са електронната рецепта, електронното направление, електронното досие, ключови регистри, специализиране електронна система за проследяване и анализ на лекарствата и информационна система за диагностициране на лица и лицата под карантина”.

Министър Ананиев уточни, че поставените срокове са до края на ноември 2020-а година.

По думите на министъра на здравеопазването двете фирми ще дарят над 16 000 часа високо специализиран труд.


Етикети:
Категория Здраве | 2020/03/30 последна редакция в 6:00 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
603 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки