Начало Лондон Ангела Меркел: Може да се постигне добро споразумение за Brexit

Ангела Меркел: Може да се постигне добро споразумение за Brexit

Категория Лондон | 2017/10/22 at 7:00 PM | 13
Коментари ->> Добави Коментар

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че убедена, че Великобритания и Европейският съюз могат да постигнат добро споразумение за Brexit, „ако ние всички прочистим мислите си“, пише Politico.

„От моя гледна точка няма абсолютно никакви знаци, че не можем да успеем“, заяви Меркел рано в петък сутринта след първия ден на срещата европейските лидери в Брюксел.„Ако ние всички прочистим мислите си, изобщо не се съмнявам, че можем да постигнем добър резултат“, добави тя.

Меркел добави, че и е трудно да разбере защо, когато споразумението трябва да е готово до март 2019 г., хората през октомври 2017 г. обсъждат какво може да стане в края на процеса по оттеглянето на Великобритания от ЕС.

Канцлерът каза още, че има напредък по преговорите за Brexit досега, но не е достатъчен за преминаване към втората фаза, посветена на бъдещите отношения между Брюксел и Лондон.

„Вярвам, че противоположно на начина, по който нещата се представят в британската преса, преговорите напредват стъпка по стъпка“, коментира Меркел и добави: „Намираме се в процес и, ако той продължи две или три седмици по-дълго или дори повече, това не ни спира да работим упорито за достигане на втората фаза.

Според Меркел втората фаза на преговорите ще бъде по-сложна, отколкото първата – за финансовите въпроси, правата на гражданите и ирландската граница. И двете страни ще трябва да действат, за да уточнят подробностите за начина, по който виждат бъдещите си взаимоотношения.

http://www.economic.bg/

Етикети: # # # #
Категория Лондон | 2017/10/22 at 7:00 PM
14 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама