Английските съседи – темерути

      Публикувано на Thursday, 31 January , 2019      1610 Прегледа     
Английските съседи – темерути

  • BG Лондон

Едва 58% от англичаните се чувстват свързани и солидарни с комшиите и квартала си.

Най-кратко казано близо половината от тях не искат да имат нищо общо със съседите си.

Това, оказва се, е с цели 8.2 % по-малко от средното за ЕС ниво на „добросъседство“.

В същото време британците са по-доволни от живота си, отколкото средния европеец, сочи доклад на националната статистическа служба на страната (ONS).
Забележителните 71.8% от обитателите на Острова оценяват удовлетворението от живота си със „7“ по десетобалната система, което бие средната стойност за ЕС от с близо 3%. Едва 6 от 10 англичани обаче са социални в района, който обитават. Явно тайната на щастието им не се крие в комшолъка. Почти същата е картинката в Германия.

В сравнение с тях, кипърците заявяват че поддържат близки отношения с хората от махалата си. Забележителните  80,8%  от тях твърдят, че узото е по-добро, консумирано с комшията.

Това означава, че Великобритания е 22,4 процентни точки зад най-добросъседски настроените страни в Европа, коментира „Гардиън“, анализирайки данните от проучването. Докладът разкрива също, че ¾ от хората във Великобритания се чувстват безопасно да се прибират сами у дома през нощта.

Това е подобно на Финландия, Холандия (77%) и Ирландия (74%). По-малко от половината от гърците и литовците твърдят това.

Девет от десет финландци и осем от десет англичани са истински щастливи от мястото, където живеят. Едва 55,2% от латвийците могат да се похвалят с това. Докладът сочи и още един любопитен факт: Великобритания бие голямата част от Европа, когато става въпрос за радост от семейния живот – 8,2 по десетобалната система.

Има ли учудени – България отново е на дъното на европейската класация по удовлетворение от семейния живот – а и от живота въобще. Те получават отлична оценка – съответно 6,7 и 5,9  – само че, ако не бяха оценявани по десетобалната система…


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/01/31 последна редакция в 5:30 AM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1611 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки