Начало България Антикорупционният закон обърка местните парламенти

Антикорупционният закон обърка местните парламенти

Категория България | 2018/02/17 at 12:40 PM | 39
Коментари ->> Добави Коментар

Антикорупционният закон на път да разбърка тотално местните парламенти. Съветници, които досега са правили бизнес с общините, в които са избрани, излизат от фирмите си, а други напускат местната власт, за да запазят бизнеса си.

Общинските съветници трябва да подават декларации, които нито са готови, нито има кой да приеме, а срокът изтича след седмица, според изискването на закона.„Чакаме инструкции от ЦИК, как да процедираме оттук нататък и съответно кой ще създаде декларацията, кой ще поддържа регистър , кой ще я приема и ще я публикува”, каза Пламен Лечев – председател на ОИК – Хасково.

До две седмици трябва да заработи  комисията по корупция, а законът вече действа. В Хасково поне 10 общински съветници, чиито фирми работят с общината, вече са  в конфликт на интереси.

„Няма поставени срокове, тоест от 19 януари,откакто новият закон е в сила, тези хора са в конфликт на интереси”, коментира общинският съветник “Коалиция за Хасково” Георги Пеев.

Съветниците или трябва да напуснат Общинския съвет, или фирмите си. Митко Полихонов е избрал да се раздели с бизнеса.

„Фирмата ще продължава да работи и да си обслужва договора, докато той съществува. Ние сме играли преди 10 години на конкурс, така че няма логика в случая да излизаме, но все пак, трябва да спазим закона”, заяви зам.-председателят на Общинския съвет в Хасково Митко Полихронов.

Етикети: # # #
Категория България | 2018/02/17 at 12:40 PM
40 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БТВ | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама