Апатията към мобилните оператори ни струва скъпо

      Публикувано на Sunday, 21 October , 2018      1028 Прегледа     
Апатията към мобилните оператори ни струва скъпо

  • BG Лондон

Милиони потребители на мобилни телефони никога не са сменяли мобилния оператор, който използват, поради което вероятно губят огромни суми.

Но смяната на оператор не е единствения начин да спестите пари от сметката си за телефон, въпреки че бездействието по този въпрос може да се превърне в истинско бедствие, тъй като може би пропускате да спестите стотици лири годишно.
Групата за изследване на потребителите Which? прави проучване сред 8,000 души.

Около 44% от тях никога не са променяли мобилната мрежа, която използват. Междувременно, почти половината от потребителите, които са сменили оператора си през последните две години, казват, че в момента плащат по-малки сметки.

Девет от всеки десет потребители, които са преминали към друга мрежа през последните 2 години, казват, че процесът е лесен. През април регулаторът Ofcom въведе нови правила, според които смяната не трябва да се извършва за повече от един работен ден. Независимо проучване на сайта за сравнение на цени Billmonitor.com показва, че потребителите обикновено плащат до 200 лири повече на година, отколкото е необходимо.

Бека Талбот, анализатор на потребителски продукти в MoneySavingExpert.com, казва: „Апатията на потребителите може да се окаже доста скъпа. Бъдете активни и изберете по-добра сделка. Направете проучване, сравнете тарифи и опитайте да се спазарите с настоящия ви оператор, за да видите колко пари можете да спестите.”

Ето няколко съвета, за това как да намалите сметката си за мобилен телефон:

Изберете най-добрата сделка. Използвайте сайтовете за сравняване на цени, като например Billmonitor или Omio, за да намерите най-подходящия за вас пакет, който може да бъде предлаган както от настоящия ви оператор, така и от негови конкуренти.

Пазарете се. Обадете се на настоящия ви оператор и кажете, че искате да прекратите договора си, като цитирате по-изгоден план, предлаган от конкуренти. Възможно е операторът ви да промени тарифата ви, така че максимално да се възползвате от възможностите за разговори и текстови съобщения.

Издействайте си безплатни текстови съобщения. Има начини да изпращате текстови съобщения безплатно. Такава възможност дават някои приложения за смартфони, като Whatsapp, които позволяват изпращането на безплатни съобщения срещу такса за изпращане на данни (всякакви съобщения, изпращани чрез интернет). Другата възможност е да изпращате съобщения по интернет чрез безплатни услуги, предлагани от O2 или SendSMSNow.

Намалете тарифата си като прекратите договора си. Можете да намалите разходите си и без да сменяте оператора, в случай, че не искате нов телефон. Това може да стане като преминете към абонамент само за SIM карта, след като договорът ви изтече. Този вариант обикновено излиза по-евтино. Този трик може да се използва от хора, които имат iPhone договори и очакват излизането на следващия модел телефони на марката.

Договор или предплатена услуга? По принцип, ако искате нов модерен телефон, договорът е най-добрия вариант. Изборът дали да подпишете договор или да използвате предплатена карта зависи от това колко говорите. Хората, които не говорят много, предпочитат предплатени услуги. Тези, които провеждат много разговори, трябва да сравнят тарифите, за да изберат най-добрия договор.

 Категория BG Лондон | 2018/10/21 последна редакция в 2:00 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1029 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки