Аптеките в Англия – полезна информация

      Публикувано на Monday, 10 September , 2018      7208 Прегледа     
Аптеките в Англия – полезна информация

  • BG Лондон

Аптеките в Англия се различават до известна степен по начин на обслужване от тези у нас, най-вече по това,че за изпълнението на рецепта се изисква заплащането на такса

Аптеките в Англия играят важна роля в осигуряването на качествени здравни услуги. Фармацевтите експертите, които ще ви дадат нужната информация за медикаментите, които са ви предписани.
Фармацевтите в Англия трябва да са регистрирани в General Pharmaceutical Council (GPhC) и трябва да са работили поне година под надзора на опитен и квалифициран фармацевт, болница или общинска аптека.

Около 70% от фармацевтите работят в общински аптеки в Англия. Те подготвят и продават лекарства с и без рецепта.

Също така дават съвети как да приемате различните медикаменти, какви са възможните странични ефекти.

Фармацевтите могат да ви предоставят помощ по състояние свързани с по-леки проблеми като кашлица, настинка, главоболие и спиране на тютюнопушенето.

Вашият фармацевт може да ви бъде полезен за редица въпроси свързани с медикаментите изписвани без рецепта.
Не всички аптеки осигуряват еднакви услуги, в зависимост от това какви NHS услуги има право да извършва.
За изпълнение на рецепта се заплаща определена такса. Таксата за повечето пациенти е 7,85 паунда.

Освободени от тази такса за децата под 16 и възрастните над 60 години, ученици между 16 и 18 години, бременни и раждали преди по-малко от година, лица с тежки заболявания, които са освободени от такса със специален документ.
Prescription prepayment certificates (PPC)

Ако редовно се налага да изпълнявате рецепти в аптеките в Англия може да сдобиете с Prescription prepayment certificates. Така може да спестите пари, тъй като този документ покрива разходите за таксите за даден период от време. За една година цената е 104 паунда.
Ако всеки месец ви се налага да изпълнявате две рецепти, то с PPC ще си спестите около 70 паунда за година.

Ако ви се налага за изпълнявате рецепта между подаването на молба за PPC и получаването му, след това имате възможност да кандидатствате за възстановяване на сумата за платените такси.

www.e-vesti.co.ukКатегория BG Лондон | 2018/09/10 последна редакция в 2:00 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
7209 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки