Начало Любопитно Арабският Лувър е платил 450-те милиона долара за картината на Леонардо да Винчи

Арабският Лувър е платил 450-те милиона долара за картината на Леонардо да Винчи

Категория Любопитно | 2017/12/12 at 5:00 PM | 10
Коментари ->> Добави Коментар

Член на кралското семейство на Саудитска Арабия е направил рекордната покупка на картината на Леонардо да Винчи „Спасителят на света” срещу 450 милиона долара.

Тя бе продадена в средата на ноември на търг на аукционна къща „Кристис”, а сумата, която бе платена за нея е най-високата плащана за предмет на изкуството в историята.Сега става ясно и кой е спечелил търга или поне официално.

От посолството на Саудитска Арабия във Вашингтон съобщиха, че купувачът е че принц Бадер бин Абдулах бин Мохамед бин Фархан ал Сауд.

Според информацията той е закупил картината от името на Министерството на културата на Обединените арабски емирства с цел тя да бъде изложена в наскорооткрития клон на Лувъра в Абу Даби.

Според „Ню Йорк Таймс” това обаче не е съвсем така и принцът е действал като подставено лице и е направил покупката от името на самия престолонаследник на трона на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

Етикети: # # # #
Категория Любопитно | 2017/12/12 at 5:00 PM
11 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама