AstraZeneca ще забави доставките на ваксината си в ЕС

      Публикувано на Sunday, 24 January , 2021      969 Прегледа     
AstraZeneca ще забави доставките на ваксината си в ЕС

  • Европа

Фармацевтичната компания AstraZeneca предупреди страните от Европейския съюз (ЕС), че няма да успее да спази графиците за доставка на своята ваксина срещу коронавирус.
Това е поредният удар върху старта на мащабното разпространение на ваксините за ограничаване на пандемията, съобщава Financial Times, цитирайки служители на блока.

Един от източниците определя закъснението като „значително“. Друг споделя, че все още се очакват подробности относно забавянето, добавяйки, че нещата „не изглеждат добре в краткосрочен план“.

„Искаме да разполагаме с ваксини възможно най-скоро и в съответствие със споразуменията“, изтъкват от Европейската комисия (ЕК).

AstraZeneca заяви, че няма „планирано забавяне“ за стартиране на доставките на ваксината, но „първите обеми“ ще бъдат „по-малки от първоначално очакваните поради намалената продукция на производствените мощности в рамките на нашата европейска верига на доставки“.

„Ще доставим десетки милиони дози през февруари и март за ЕС, тъй като продължаваме да увеличаваме обема на производството“, добавят от компанията.

Новината е особено проблематична за европейските страни, тъй като те правят голям залог по отношение на медикамента на AstraZeneca и се надяват той да бъде одобрен от Европейската агенция по лекарствата през следващата седмица.


Етикети:
Категория Европа, Здраве, Свят | 2021/01/24 последна редакция в 2:00 PM
Източник : Блумбърг ТВ | Снимка : Google
970 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки