AstraZeneca спира инвестициите във Великобритания заради Brexit

      Публикувано на Thursday, 18 October , 2018      136 Прегледа     
AstraZeneca спира инвестициите във Великобритания заради Brexit

  • Лондон

Британската биофармацевтична компания AstraZeneca е спряла инвестициите във Великобритания заради Brexit, съобщи нейният президент Лейф Йохансон в интервю за френския в. Le Monde.Той изтъкна, че групата увеличава запасите си от медикаменти и създава в Швеция същите научни лаборатории за тестване, с каквито вече разполага във Великобритания.

Компанията вече е похарчила 40 милиона британски лири (45 милиона евро) за запасяване с медикаменти за Великобритания и континентална Европа в случай на прекъсване на доставките, ако двете страни не постигнат споразумение за Brexit, както и за дублиране на мощности.

Тази сума е по силите на компанията, чийто оборот е 22 милиарда долара (19 милиарда евро). Но подготовката за излизането на Великобритания от ЕС изисква време.

„Отделям за това между една пета и една четвърт от времето ми”, изтъква Йохансон.

„Въпросът е изключително от стратегически характер. Рядко се случва да не бъде споменат на заседание на управителния съвет”, допълва той.

Мъглата, която заобикаля Brexit вече две години, блокира взимането на по-големи решения.  В същото време процесът изисква предприемането на извънредни мерки, за да има готовност за всякакви обстоятелства.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/10/18 последна редакция в 7:00 PM
Източник : Инвестор | Снимка : Google
137 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки