Начало Лондон Атентаторът от метрото в Лондон: Бях обучен да убивам от “Ислямска държава”

Атентаторът от метрото в Лондон: Бях обучен да убивам от “Ислямска държава”Категория Лондон | 2018/03/11 at 7:00 PM | 184
Коментари ->> Добави Коментар

Младият иракчанин, обвинен за атентата на метростанция “Парсънс Грийн” в Лондон през септември, при който бяха ранени 30 души,

заяви, че е бил “обучаван да убива” от групировката “Ислямска държава”, предаде Ройтерс, като се позова на документи, представени на процеса срещу него, който започна днес.Ахмед Хасан Мохамед Али, 18-годишен иракчанин, жител на Съри, е обвинен в опит за убийство и използване на експлозив, способен да застраши живота на други хора – обвинения, по които той пледира “невинен”.

Младият мъж пристига във Великобритания през октомври 2015 г., преминавайки тунела под Ламанша нелегално, на камион, без документи за самоличност.

Моли за политическо убежище през януари 2016 г., понеже “се страхува от “Ислямска държава”.

Днес наказателният съд в Лондон “Олд Бейли”се запозна с протокол от разговора между младия мъж и британските имиграционни служби, в който той разказва за живота си в Ирак и твърди, че е бил принуден да се подчинява на “Ислямска държава”, за да избегне репресии срещу семейството си. “Те ни обучаваха да убиваме. Всичко се оправдаваше с религията”, заявил той тогава, твърдейки, че заедно с него са били обучавани около хиляда души.

“Ислямска държава” пое отговорност за атентата, но британските власти остават предпазливи по въпроса, припомня Ройтерс .

Категория Лондон | 2018/03/11 at 7:00 PM
185 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Крос | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама