Audi, Volvo и други планират отказването от двигателите с вътрешно горене

      Публикувано на Saturday, 30 January , 2021      926 Прегледа     
Audi, Volvo и други планират отказването от двигателите с вътрешно горене

  • Любопитно

Автомобилният гигант Audi планира да се откаже напълно от двигателите с вътрешно горене в близките 10-15 години.

Напредъкът на електромобилите и все по-големият натиск за опазване на околната среда води до това, че на практика всяка от големите компании започва да планира този процес от сега.
Главният мениджър на компанията Маркус Дюсман е коментирал пред германско издание, че икономическият успех трябва да е ръка за ръка с опазването на природата.

Някои компании ще са дори по-бързи от Audi, която има много модели коли с ДВГ в много различни класи автомобили и едва ли ще спре всички накуп. Но Nissan планира напълно спиране на двигатели с вътрешно горене в Китай само след 5 години.

Aston Martin очаква над 20% от печалбите им да идват от електромобили до 2024 г.

А от Volvo работят върху електромобили и електрически камиони с амбицията да минат към производството им изцяло до десетилетие. Bentley планира това да стане до 2030 г.

Някои държави по света вече си правят регулаторни планове. В Китай вероятно ще се забрани продажбата и производството на двигателите с вътрешно горене около 2035 г., в Япония и Великобритания – до 2030 г.

Според специалисти до края на 30-те години на века повечето хора вече ще имат електромобили и ще се върви към пълна забрана.


Етикети:
Категория Любопитно | 2021/01/30 последна редакция в 10:30 PM
Източник : Клуб Z | Снимка : Google
927 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки