Австралийски експерт: Единственият ефект от мултивитамините е, че правят урината ви скъпа

      Публикувано на Sunday, 23 December , 2018      112 Прегледа     
Австралийски експерт: Единственият ефект от мултивитамините е, че правят урината ви скъпа

  • Здраве

За здрав човек няма абсолютно никакъв смисъл да пие мултивитамини и хранителни добавки.

От тях има полза, когато са установени конкретни дефицити и дисбаланс в организма, но всички останали хора, които ги приемат “за здраве”, дават пари напразно и ефектът може да се види само в урината им.Това казва Майкъл Ганън, председателят на Австралийската асоциация на медиците, цитиран в “Гардиън”.

Според официалните данни за Австралия седем от десет души пият витамини и добавки, но медицинската асоциация подема кампания да ги отучи, защото е безсмислено. Позовават се на многобройни проучвания по въпроса, никое от които не успява да даде ясно доказателство, че приемът на витамини поддържа здравето.

“Единственото, от което се нуждаете, е добър хранителен режим, а витамините, които пиете, излизат бързо и отиват директно в канала”, казва Ганън.

Точно на това уточнение обаче разчитат австралийските фармацевти и производители на хранителни добавки. Те рекламират продуктите си за случаите, когато човек не поддържа здравословен режим на хранене, и твърдят, че повечето хора са в тази категория. Фармацевтичната асоциация цитира проучване, според което повече от половината австралийци не приемат достатъчно плодове и зеленчуци, за да си набавят витамините, които те предлагат.

Спорът между медиците и фармацевтите се заформи заради подготвяна реформа в австралийското здравеопазване. Здравните власти планират да създадат класификация на продуктите в алтернативната медицина, включително на хранителните добавки и хомеопатичните “лекарства”, като ги подредят по научно и експериментално доказана безопасност и ефикасност. Това може да елиминира немалка част от пазара и да спести значителна сума на австралийците.

Етикети:
Категория Здраве | 2018/12/23 последна редакция в 5:30 PM
Източник : Дневник | Снимка : Google
113 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки