Автобусните превозвачи очакват решения от среща с министрите на транспорта и финансите

      Публикувано на Wednesday, 13 February , 2019      137 Прегледа     
Автобусните превозвачи очакват решения от среща с министрите на транспорта и финансите

  • България

Утре следобед в Министерството на транспорта се очаква да бъдат оповестени подробности за взетите мерки, които ще помогнат за решаването на част от проблемите на автобусните превозвачи.Предстои среща на представители на превозвачите с министрите на транспорта и финансите, на която трябва да бъдат представени решения и срокове на поставените от бранша проблеми.

Сред тях са проблемите с нерегламентирания транспорт, липсата на субсидиране и компенсиране на превозите. Ще се търси и решение на проблема с възлагането на превози от страна на общините.

Все още не е ясно дали срещата ще бъде открита за журналисти, обясниха от транспортното ведомство.

Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи, обясни, че от провеждането на утрешната среща с министрите на транспорта и на финансите Росен Желязков и Владислав Горанов и постигнатите резултати ще зависи дали в понеделник превозвачите ще спрат да превозват пътници в знак на протест срещу нерешените проблеми.

Около 128 са населените места в страната, които нямат транспорт до градовете, припомни Милтенова и обясни, че  проблемът е комплексен –  липса на достатъчно пътници, извършване на нерегламентирани превози и недостиг на финансиране от страна на държавата.

Етикети:
Категория България | 2019/02/13 последна редакция в 2:20 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
138 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки