Aвтомобилната застраховка в UK

      Публикувано на Thursday, 15 June , 2017      8 Прегледа      Коментари Добави коментар
Реклама
Aвтомобилната застраховка в UK

  • BG Лондон

Ще се опитаме да представим някои от най-често задаваните въпроси, които са свързани с вашата автомобилна застраховка.

Ще се опитаме да отговорим точно, за да има повече яснота във връзка със застраховката на колата ви и какво трябва да предприемете в дадени ситуации.

1. В кой от всичките закони може да намерите информация за нормите при предлагане и закупуване на автомобилната ви застраховка?
 – постановлението, което посочва нормите и правилата за споразумение при покупко-продажба на стоки и услуги е “The Sale of Goods Act 1979”, но в него не са включени тези за застраховането. Може да намерите подробна информация относно застраховката ви в постановлението „Supply of Goods and Services Act 1982“, което включва данни за извършване на услуги и доставка на стоки.

Този закон касае договорката между страните при извършване на дадена услуга, като в параграф 13 е казано какви са ангажиментите на доставчика.

Задължително доставчика трябва да има нужните умения, за да предостави качествена стока или услуга на купувача и да може да полага нужните грижи за да я изпълни.

2. Какво трябва да направите за да повдигнете официално оплакване срещу застрахователната компания сключила застраховката на автомобила ви? – за да направите такова оплакване задължително трябва да се обърнете към независима организация. Тези организации се занимават с проучване на случаите на гражданите им им дават съвети и мнения, как да се справят с възникналия проблем. Може би едно от най-добрите решения за вас са да се свържете с на Независимата финансова организация (Financial Ombudsman Service’s), защото тя се занимава с защитата на потребителите. Телефонният номер на който може да позвъните и помолите за съвет и помощ е 0845 080 1800. Тази компания често се занимава с проблеми свързани със застрахователи и със сигурност ще получите помощта, от която се нуждаете.

3. Каква точно е същината на застраховката за трети лица срещу пожар или кражба? – тази застраховка включва щетите причинени от пожар или кражба както на вашия автомобил, така и на третото лице. За да карате спокойно колата си всеки един водач трябва да е сключил застраховка, която да покрива щетите поне по другата страна. Ако направите застраховка, която да покрива вашите щети и тези на третите лица е може би най-скъпата, която се предлага.

4. Ако колата ми е ударена от трето лице, когато не е в движение и няма никой в нея ще загубя ли „No Claim” бонуса си? – нека първо разясним какво точно е „No Claim” бонус. Чрез този бонус застрахователните компании искат да покажат на шофьорите, че ако карат внимателно и нямат инциденти те ще бъдат възнаградени. Когато нямате никакви инциденти за определено време застрахователната компания ви прави отстъпка и получавате „No Claim” бонус, който значително намалява цената на застраховката ви и вие оставате много доволни. В случай, че предявите иск към застрахователя си вие автоматично изгубвате предоставения ви бонус и няма значение дали вие или трето лице е виновен за катастрофата. Когато обстоятелствата се развият така при сключване на другата ви застраховка ще се наложи да заплатите доста по-голяма сума за застраховката си.

5. Как трябва да постъпя ако застрахователната компания не са получили исковия формуляр, квитанциите и доклада за инцидента, а аз нямам никакви копия? – за ваше съжаление в този случай сте безсилни и няма какво да направите. За вас винаги ще бъде по-добре да правите и пазите копия на такива важни документи. Когато изпращате оригиналите е желателно това да става с препоръчана поща или с куриер. Така вие ще имате доказателства, че въпросните документи са изпратени от вас, а получателя няма да има как да ги откаже или да излъже, че не ги е получил.

Етикети:
Категория BG Лондон | 2017/06/15 последна редакция в 2:00 AM
Източник : | Снимка :
9 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки


Хари Потър е най-четената книга във Великобритания
Лондон Новини от Лондон

Хари Потър е най-четената книга във Великобритания

Излезе ново проучване за най-четените книги във Великобритания, което показва, че Хари Потър все още остава любимия герой…

Какво да правим, ако катастрофираме в Обединеното кралство?

Как да си сменя BG c UK шофьoрска книжка в Лондон

Искам да вляза с колата си в UК

Антикорупционната комисия иска да конфискува още имоти на Трайчо Трайков България

Антикорупционната комисия иска да конфискува още имоти на Трайчо Трайков

От Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) поискаха от съда конфискация на имущество на бившия икономически и енергиен министър в кабинета “Борисов-1”…

Протестите заради цените на горивата и стандарта на живот не стихват България

Протестите заради цените на горивата и стандарта на живот не стихват

Очакват се и днес заявени протести срещу горивата и ниския жизнения стандарт в България, съобщава БНР. Снощи до 21…

КЕВР: Без промяна в цените на тока и парното до края на отоплителния сезон България

КЕВР: Без промяна в цените на тока и парното до края на отоплителния сезон

“На този етап не се очаква ново повишение на цената на топлинната енергия през зимата”, каза председател на…

Младен Маринов: Призовавам протестиращите да спазват закона България

Младен Маринов: Призовавам протестиращите да спазват закона

Призовавам протестиращите да спазват закона, да не влизат в провокация с полицията, да изпълняват полицейските разпореждания. Това заяви…

Спонсорирани публикации

BGM TV

Популярно в BGM TV

Take a tour of U2’s ground-breaking stage – BBC News

147 Прегледа

U2’s Experience and Innocence tour features a double-sided, 30 metre-long LED video screen, which the band can climb…

Последно добавени в BGM TV

71 Прегледа

London’s Tallest Buildings

Кино

Най новото от филмовия свят, трейлъри, кино ревюта

Лайфстайл

Категория новини Интересни лайфстайл събития, шоу, шоу звезди

Любопитно

Категория новини Любопитно

Спорт

Категория новини Спорт

Здраве

Категория новини Здраве