Начало BG Лондон Българка отвори първата здравословна кухня за деца в Англия

Българка отвори първата здравословна кухня за деца в АнглияКатегория BG Лондон | 2018/08/10 at 10:00 PM | 199
Коментари ->> Добави Коментар

Българката Деси Колева отвори първата здравословна кухня за деца в Англия.

Кетъринг компанията Kiddichef е основана в Бирмингам през 2012 г. от Колева и бизнес партньорката й Никола Дейвис и концепцията й е уникална. В нея няма да откриете пилешки хапки, фишфингърс и чипс.Вместо тях Kiddichef предлага органични плодове и зеленчуци и здравословни ястия, създадени в сътрудничество с екип от педиатри и диетолози. Kiddichef също така дава възможност за доставка по домовете за родители, които са заети с работа и нямат време да готвят вкусна и здравословна храна за децата си.Деси Колева казва, че идеята за Kiddichef й хрумнала малко след пристигането й в Англия.

“Бях шокирана от местната диета. Бях свикнала да ям свежа и органична храна буквално набрана от градината. В Англия храната вече не е сезонна и често се внася от други страни, униформена като размер и често безвкусна и безлична,” казва Деси Колева.

По същото време тя се опитва да забременее и е сериозно притеснена с какво ще храни бъдещето си дете.

Деси Колева и Никола Дейвис пред първата кафетерия Kiddichef

 Деси Колева също така е ужасена от статистиката, че четири от десет деца в началните училища на Бирмингам страдат от наднормено тегло до навършването на 11-годишна възраст. Тя установява, че храната в училище често е безвкусна и бедна на хранителни вещества. Деси и съдружничката й Никола Дейвис решават да се върнат към домашно приготвените ястия, в които отсъсват токсините и химикалите, често срещани в индустриално произведената храна, и основават Kiddichef.

Kiddichef си сътрудничи в серия клинични опити с експерти от Birmingham City University, които изследват детската психология. Деси Колева и Никола Дейвис искрено вярват, че начинанието им има бъдеще.

“Наистина смятам, че хората искат здравословна храна, просто има ужасен недостиг от нея на пазара,” казва Дейвис.Етикети: # # # #

Категория BG Лондон | 2018/08/10 at 10:00 PM
200 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Internet | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама