Бързо връщане на такси в Лондон

      Публикувано на Wednesday, 13 December , 2017      2179 Прегледа     
Бързо връщане на такси в Лондон

  • BG Лондон

 Струмен Паунов

07786 967299
Alex Development

www.alexdevelopment.co.uk

През месец април започва и българската ”Априлица” в Лондон– всеки бърза да си върне таксите, които са му удържани през миналата данъчна година.

За новодошлите нека поясним-данъчната година във Великобритания започва на 6 април и завършва на 5 април следващата година, тоест след 6 април 2017 година се отчита данъчната 06.04.2016-05.04.2017 година.

Ако имате NI Number и UTR Number е добра идея да си пуснете кодове за подаване на Данъчната декларация (Tax Return) онлайн, за да може бързо и лесно да контролирате движението на таксите ви до банковата ви сметка.

За да може да си върнете бързо удържаните ви такси си пригответе всички банк стейтмъни за посочения по-горе период, както и всички пей слипове, в които се вижда какво ви е платено и какви такси са ви удържани.

Подгответе си и всички бележки и документи за разходи, свързани с бизнеса ви.

Ако искате по-бързо да си върнете удържаните ви такси, то тогава подайте данъчната си декларация максимално бързо след 6 април. Честно казано винаги след 6 април данъчните започват ремонт на сайта си, но можете да видите от кой ден сайта може да приеме данъчната ви декларация.

Подайте данъчната си декларация онлайн с кодове или по пощата, като използвате формата за подаване, която трябва да си свалите от www.hmrc.gov.uk .

Aко подавате данъчната си декларация онлайн имате време да го направите до 31 януари 2015 година.

Ако подавате на хартия -срока беше 31 октомври 2017 година.

Ако не подадете навреме данъчните ще ви сурвакат с глоби-100£ автоматична глоба и по 10£ на ден глоба след определена дата, които ще получите в писмо на домашния си адрес. Тоест за един ден закъснение-получавате глоба от 100£,  ако се забавите повече от 90 дни-глоба от 100£ и глоба от 900£, тоест 1000£, a за всеки ден забава още по 10£/ден, тоест 1000£+ пo 10£ за всеки следващ ден.

Ако работите като строител по CIS съветвам всеки да събере всички пей слипове, както и да изиска от работодателя си подробна разпечатка на всички суми, които са платени и всички такси, които са удържани за данъчната година. Защо го пиша специално това-защото след 6.4.2012 всички заплати се подават онлайн от всички работодатели в срок от 24 часа към HMRC и ако някой си мисли, че може да си играе на котка и мишка с данъчните нещо се е объркал. Резултата ще бъде само един-данъчна проверка и обяснения до побъркване кой, защо и как…

Освен това желанието на всеки строител да си върне таксите на макс не е много добра идея. Позволете ми да не пиша тук точно защо…

Още нещо- ако имате UTR, но работите като емплой не ви освобождава от задължението да си подадете данъчна декларация. Компанията ви работодател няма задължения да ви подава данъчна декларация, това е ваше задължение. Най-добре е да попитате данъчните дали трябва лично вие да подавате данъчна декларация за всяка данъчна година, но ако си подадете данъчната декларация като емплой по-късно ще получите всички описани по-горе глоби.

За съдействие за подаване на данъчната ви декларация онлайн ме търсете в работно време на телефона по-горе.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2017/12/13 последна редакция в 11:00 AM
Източник : | Снимка :
2180 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки