“Банк ъф Америка” прехвърля свои висши лондонски банкери в Париж с оглед на Брекзит

      Публикувано на Sunday, 10 March , 2019      356 Прегледа     
“Банк ъф Америка” прехвърля свои висши лондонски банкери в Париж с оглед на Брекзит

  • Лондон

Bank of America Merrill Lynch прехвърля трима от най-висшите си британски банкери в Париж като част от плановете за реорганизация,

свързани с Брекзит, които планове са насочени към осигуряване на “безпроблемно” обслужване на клиентите на Европейския съюз, след като Великобритания напусне единния блок през март догодина.В писмо до служители на американската кредитна институция,

с което разполага Ройтерс, главният оперативен директор на банката Том Монтаг посочва, че Саназ Заими, директор “Продажби на глобални фиксирани доходи, валути и суровини” (FICC), ще поеме допълнителна роля в администрацията на банката за Франция и ще се премести в Париж през 2019-а година.

Този ход представлява едно от най-висшите преразпределения на персонал от голяма банка в резултат на Брекзит и отразява подновеното чувство за спешни действия от страна на институциите, които имат желание да защитят бизнеса си от евентуален шок при развода на Великобритания с ЕС.

Ройтерс напомня, че международните банки, които през последните години изградиха сериозна оперативна дейност в Лондон, се опитват да преодолеят загубата на т.нар. “паспортни права”, които права им позволяват да предлагат финансови, консултантски и търговски услуги на корпоративни клиенти във всички държави от ЕС само с един местен лиценз.

Американските банкови институции заявиха, че Лондон със сигурност ще остане основният им център в Европа независимо от Брекзит, като се позоваваха на по-подходящата правна и регулаторна рамка и на англосаксонска култура на работното място като фактори, които дават предимство на британската столица. Но те също така заявиха, че решенията за преместване и наемане на персонал подлежат на промяна, в зависимост от формата на всяка една сделка между Великобритания и Брюксел по отношение на бъдещето на финансовите услуги.

Трябва да се има предвид, че “Банк ъф Америка” обединява дъщерното си дружество в Лондон със своето ирландско поделение, базирано в Дъблин, който ще се превърне в основна база на кредитната институция в рамките на Европейския съюз. Банката вече обяви, че ще разшири инвестиционното си банково дело в Париж и ще прехвърли част от лондонските си базисни операции в Дъблин преди официалния Брекзит.

Преди време агенция Ройтерс съобщи, че до 400 работни места на Bank of America ще бъдат преместени от Лондон в ЕС през първата вълна от подобни трансфери през следващата година. Саназ Заими ще се присъедини към Ванеса Холц и Отман Кабай, които също ще бъдат преместени от Лондон в Париж, се казва в днешната информация на ръководството на банката.

Етикети:
Категория Лондон | 2019/03/10 последна редакция в 7:30 PM
Източник : Банкер | Снимка : Google
357 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки