Банката на Англия намали основния лихвен процент до 0,25% заради коронавируса

      Публикувано на Wednesday, 11 March , 2020      1804 Прегледа     
Банката на Англия намали основния лихвен процент до 0,25% заради коронавируса


Банката на Англия намали основния лихвен процент с 50 базисни точки до 0,25% в сряда като спешна мярка в отговор на избухването на COVID-19, съобщават “Файненшъл Таймс” и БиБиСи.
Централната банка заяви, че този ход ще “помогне за подкрепа на бизнеса и доверието на потребителите в труден момент.”

Ефектът от новия коронавирус върху британската икономика може да бъде значителен, като активността вероятно ще “намалее съществено” през следващите месеци.

Банката посочва в изявление, че намаляването е част от “всеобхватен и навременен пакет от мерки за подпомагане на бизнеса и домакинствата в Обединеното кралство да преодолеят икономическите смущения, които вероятно ще бъдат свързани с COVID-19″.

“Тези мерки ще помогнат за задържане на фирмите в бизнеса и хората на работните им места и ще помогнат да се предотврати временното прекъсване да дълготрайни икономически вреди“, се казва в съобщението.

Великобритания потвърди 373 случая на COVID-19 и 6 смъртни случая.

Очаква се правителството на Великобритания да обяви още мерки за подкрепа на икономиката по-късно в сряда.

Министърът на финансите Риши Сунак обмисля мерки за стимулиране на икономика, вече натегната от несигурността относно бъдещите търговски отношения на Великобритания с Европейския съюз.

Бизнес групипризоваха Сунак да позволи на фирмите да отсрочат плащания на данъци и да се подкрепят спешни заеми за затруднени предприятия.

Синдикатите настояват за гаранция, че самонаетите и наемните работници ще получат пари при болест, ако трябва да останат у дома.

Вирусът удари и по-близо до сърцето на британското правителство. Надин Дорис, зам.-министър в Министерството на здравеопазването, заяви, че се самоизолира, докато се възстановява от вируса.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/03/11 последна редакция в 12:55 PM
Източник : Нюз | Снимка : Google
1805 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки